Kot je za STA dejal Jerome, je s Slovenijo indijska filmska industrija, ki je največja na svetu, odkrila novo lokacijo za snemanje. S tem, ko bo indijsko filmsko občinstvo videlo nove lokacije, pa se bo povečalo tudi zanimanje indijskih turistov.

Glavna igralca filma Akkineni Nagarjuna Garu in Richa Gangopadhya na Kongresnem trgu v družbi plesalk plesne šole Urška iz Celja danes snemata prizore za glasbeni spot. Kot je za STA povedala Katarina Karlovšek iz Regijske tiskovne agencije (RTA), ki koordinira obisk filmske ekipe iz Bollywooda, bodo v Sloveniji posneli spota za dve pesmi, v katerih si igralca, kot je to značilno za Indijo, preko plesa izkažeta naklonjenost. En glasbeni spot je postavljen v naravo in drugi v urbano okolje.

Večino filma že posneli v Indiji

Po besedah Gangopadhyje so večino filma, ki naj bi v kinematografe prišel poleti, že posneli v Indiji. Slovenske plesalke je igralka ocenila kot nadarjene in polne energije.

Plesalke plesne šole Urška so danes z njimi prvi dan, z ekipo pa bodo skupaj tri dni. Koreografija je bila po besedah Karlovškove okvirno sicer zasnovana že v Indiji, vendar jo prilagajajo glede na lokacije, zato se vsi učijo sproti, tako oba igralca kot plesalke.

Indijska filmske ekipa bo v Sloveniji snemala sedem dni. Četrti dan so posvetili Ljubljani, v torek pa bodo snemali v Piranu. Doslej so snemali na Celjskem gradu, v Predjamskem gradu, na Bledu in na solkanskem mostu. Snemali bodo še na Ptuju. Slovenija jih je po besedah Karlovškove navdušila, še posebej jih je očaral Celjski grad.

Snemanje filma "Bhat" v Sloveniji poteka pod okriljem agencije RTA, ki je bdela tudi nad snemanjem prizorov za indijski film Nayak, ki so ga v Sloveniji snemali septembra.

Akkineni Nagarjuna Garu je v Indiji velika filmska zvezda. Filmski zvezdnik je bil že oče, v svetu filma pa se po besedah Karlovškove že preizkuša tudi njegov sin.