Gostitelja dogodka sta bila priljubljena TV voditelja in prva slovenska člana ekipe PokerStars Peter Poles in Dani Bavec, ki sta na dogodku zelo uživala. »Navdušena sva nad druščino, ki se je zbrala tako globoko pod zemljo, od najinih prijateljev iz slovenske zabavne scene, do profesionalnih igralcev in ostalih ljubiteljev pokra. Ambient je resnično veličasten, adrenalin pravega poker turnirja pa daje dogodku še poseben pečat,« sta dejala Peter in Dani. Na turnirju pa se nista zabavala le onadva, ampak tudi vsi ostali igralci, ki so se v večini izkazali za dobre poznavalce pokra. Na ekipnem tekmovanju je tako prvo mesto zasedla ekipa, v kateri so se zbrali Iztok Melanšek iz skupine Tabu, profesionalna igralca Matej Kalčič in Andreja Bešter ter spletni kvalifikant Robert Marolt. Drugo mesto je zasedla ekipa, ki so jo sestavljali Andrej Žiberna iz Pokernews, spletna kvalifikanta Nikola Goričanec in Kristijan Voler ter profesionalni igralec Simon Mikek. Na tretjem mestu pa so pristali 6pack Čukur, Klemen Klemen, spletni kvalifikant Damir Omerčević in Maja Cubr iz Društva Projekt Človek.

Ob koncu dogodka sta Peter Poles in Dani Bavec v imenu PokerStars podelila tudi donatorska sredstva dobrodelnima organizacijama po njuni izbiri. Izbrala sta Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje in Društvo Projekt Človek.

Ogled skrivnostnih rudniških rovov

Poleg najglobljega turnirja pokra pri nas so se udeleženci podali tudi na ogled Muzeja premogovništva Slovenije, kjer so si ogledali zanimive scene. Spoznali so, kako je v preteklosti potekalo življenje in delo globoko pod zemljo, s kakšnimi napravami so rudarji včasih odkopavali lignit in kako se je premogovništvo razvijalo od starih dni naprej. »Muzej premogovništva Slovenije v Velenju ponuja pristen pogled v delo in življenje rudarjev v premogovnikih iz naše preteklosti. V kombinaciji s pokrom smo za vse udeležence najbolj ekstremnega turnirja v Sloveniji pripravili zanimivo doživetje, ki jim bo zagotovo še dolgo ostalo v spominu,« je dejal Stojan Špegel, vodja Muzeja premogovništva Slovenije. Popolnoma prenovljeni podzemni del Muzeja z novimi scenami in lutkami ponuja še bolj vznemirljivo potovanje po skrivnostnih rovih in obiskovalcem razkriva pravi utrip podzemlja.