Na prvi dirki ste bili na zmagovalnih stopničkah, na drugi ste že zmagali.

Zelo sem zadovoljen z dosedanjim izkupičkom, ki je veliko boljši, kot sem pričakoval v najbolj optimističnih sanjah. A ne smem se pustiti zavesti, da bo tako šlo še naprej. Lepo je sicer, če o sebi bereš v superlativih, a tukaj so še fantje, ki so do zdaj dosegli veliko več kot jaz. Nikoli ne bom pozabil dirke v Austinu, zahvaliti se moram vsem, ki so mi pomagali zmagati prvič, a zdaj je pred nami nova naloga, ki ne bo lahka.

Pa vendar morajo zdaj z vami tekmeci resneje računati?

Da in ne. Zadovoljen moram biti že z uvrstitvami med prvimi tremi, to je za prvo sezono več kot dovolj. In zdaj vem, da se moram še veliko naučiti, predvsem pa je pomembno, da pridem do cilja in zberem čim več dirkaških kilometrov.

Honda vsaj približno drži korak z Yamaho in preostalimi tekmeci, a sem ter tja vam tehnično še zmanjka nekaj »prostora«?

Težko je reči po vsega dveh dirkah, veliko je odvisno tudi od same steze in od vremenskih vplivov. In od trenutne forme vsakega dirkača, kajti smo tako zelo tesno skupaj, da lahko prav vsak zmaga na dirki ali pa doživi grenak poraz. Odločajo najmanjše podrobnosti in v tem je tudi čar tega prvenstva. Na dirko moraš priti več kot stoodstotno pripravljen, ne smeš si privoščiti niti ene najmanjše napake. Že s tem, ko smo zmanjšali zaostanek za najhitrejšimi s prve dirke, smo lahko zadovoljni. A dela je še veliko.

Zdaj ste rekorder, najmlajši zmagovalec dirke kraljevega razreda. Vam to kaj pomeni?

Lagal bi, če bi rekel, da mi to nič ne pomeni, vsega dve dirki sem potreboval za zmago. A sam pri sebi vem, da ta zmaga ne pomeni veliko, če se v nadaljevanju sezone ne bomo izboljšali in če se ne bom mogel več boriti za visoke uvrstitve. Eno je statistika, drugo pa so dirke. Biti zmagovalec v statističnih podatkih je »obrobna« zadeva, meni veliko več pomeni trenutek, ko stopiš na najvišjo stopničko. Tega občutka se ne bom nikoli naveličal, a zdaj vsaj vem, kaj pomeni voziti na zgornji meji v družbi najboljših motociklistov na svetu. az

povzeto po autosport.com