Resda je prejela nekaj sumljivih zadetkov v Münchnu, res je bila zdesetkana zaradi poškodb in kartonov in res zaradi poškodovane mišice nocoj ni začel niti argentinski velemojster Lionel Messi. Toda Barcelona je v prvi vrsti morala priznati, da je bil Bayern v polfinalu pač premočan tekmec.

Potem ko so Bavarci na prvi tekmi slavili s 4:0, so nocoj na Camp Nouu zgolj potrdili napredovanje. Še trikrat so zatresli mrežo Kataloncev in bodo tako kot favoriti začeli tudi finalni obračun proti Borussii. Bayern je tako imel dokaj lahko delo s Španci, glede na potek tekme pa preveč težkega ni imela tudi slovenska sodniška posadka, ki je tekmo brez večjih napak pripeljala do konca.

Uvod tekme je minil brez posebej velikih priložnosti, Bavarci pa so uvodoma nakazali, da bo vsak prehod v protinapad nevaren. Teh pa roko na srce pozneje v prvem delu ni bilo prav veliko. Domači so imeli terensko pobudo, prvič pa so resneje poskusili v 24. minuti, ko je Pedro Rodriguez sprožil od daleč, a brez uspeha.

Tri minute pozneje je z dobrih petih metrov z volejem poskusil Xavi Hernandez, vendar žogo poslal čez gol. Tudi v zadnjih 15 minutah prvega polčasa so gledalci spremljali podobno predstavo. Barcelona je skušala s posestjo žoge pričarati kakšno luknjo v gostujoči obrambi, a je bila ta vselej številčna in zgoščena.

Drugi polčas v znamenju Bayerna

V uvodu drugega polčasa pa je bilo sanj o kakršnem koli preobratu dokončno konec. David Alaba je z leve strani poslal dolgo podajo na desno stran do Arjena Robbna. Nizozemec je prodrl v kazenski prostor in nekoliko z desne strani žogo poslal v nasprotni kot Barceloninih vrat.

Po zadetku je nemški prvak povsem prevzel nadzor nad dogajanjem, da so se Katalonci bolj ali manj zgodaj vdali v usodo, pa so pokazale tudi menjave. Bayern je tako lahko zgolj mirno čakal na zaključek tekme, za nameček pa mu je domača ekipa podarila še en gol. V 73. minuti je Franck Ribery z leve podal pred gol, kjer je nespretno posredoval Gerard Pique in zatresel lastno mrežo.

Tri minute pozneje je Bayern vodil že s 3:0, potem ko je znova po levi strani prodrl Ribery, lepo podal na drugo vratnico, kjer je z glavo zadel Thomas Müller.

Jupp Heynckes si je tako lahko privoščil še to, da je tiste nogometaše, ki so bili v nevarnosti zaradi kartonov, pravočasno zamenjal in bo 25. maja lahko začel z vsemi najboljšimi možmi.

Liga prvakov, polfinale, povratna tekma:

Barcelona - Bayern 0:3 (0:0) /0:7/ 

Strelci: Robben 49., Pique 72./ag, Müller 76.

Začetni postavi:

Barcelona: Valdes, Alves, Bartra (87./Montoya), Pique, Adriano, Xavi (55./A. Sanchez), Song, Iniesta (65./Thiago), Pedro, Fabregas, Villa.

Bayern: Neuer, Lahm (77./Rafinha), Boateng, van Buyten, Alaba, Martínez (74./Timoščuk), Schweinsteiger (66./L. Gustavo), Robben, Müller, Ribery, Mandžukić.

 

Prvi polčas:

 

12' Po prvih minutah igre si nobena od ekip ni priigrala omembe vredne priložnosti. Še najbližje zadetku je bil Robben, a ga je pravočasno zaustavil Piquee, Victor Valdes pa tako ni imel težkega dela.

19' Bavarci so izvrstno izigrali Barcelonino obrambo, zadnji pa je po nizu podaj do žoge prišel Lahm, a ni uspel sprožiti proti vratom Kataloncev.

24' Prvi nevarnejši poskus Barcelone. Od daleč je poskusil Pedro, a je žoga zgrešila vrata. 

27' Nova priložnost za Barcelono. S Stani je v kazenski prostor podal Alves, žoga pa se je odbila do Xavija, ki je ustrelil s približno petih metrov, vendar v celoti zgrešil vrata Bavarcev. 

40' Proti vratom je po tleh ustrelil Adriano, a je bil njegov strel preslab, da bi ogrozil izvrstnega Neuerja.

45' Za razliko od sinočnje tekme med Realom In Borussio je bilo na Camp Nouu v prvem polčasu precej manj razburljivo. Barcelona, ki igra brez Messija, je tako daleč od čudeža, ki bi ga rabila za preboj v finale.

 

Drugi polčas: 

49' 1:0 za Bayern! Alaba je s fantastično podajo zaposlil Robbna, ki je prodrl v kazenski prostor in z mojstrskim strelom s strani z levico premagal nemočnega Valdesa.

60' Po prejetem zadetku se je Barcelona očitno dokončno vdala v usodo. Bayern je prevzel nadzor nad igro, za povrh pa je Vilanova svojega glavnega kreatorja igre Xavija zamenjal z Alexisom Sanchezom.

64' O dokončni predaji Kataloncev priča tudi naslednja menjava - igrišče je zapustil Iniesta, namesto njega pa je vstopil Thiago Alcantara.

72' 2:0 za Bayern! Ribbery je podal proti Mandžukiću, vmes pa je posegel Pique, ki je odbil žogo in jo nesrečno poslal v lastno mrežo.

76' 3:0 za Bayern! V 74. minuti je vratnico zadel Villa, a že dve minuti kasneje se je znova zatresla mreža Barcelone. Ribery je zlahka ušel Songu, z visoko podajo zaposlil Müllerja, ki je z glavo dosegel tretji zadetek Bayerna nocoj.

82' Po podaji iz kota je Timoščuku ušel Bartra in z glavo poskusil doseči častni zadetek za blaugrano, a zgrešil vrata. 

90' Bayernu je še na drugi tekmi uspelo nadigrati in povsem ponižati Barcelono. Bavarci so se tako v finale uvrstili s skupnim izidom kar 7:0.