S tekmo med Boston Bruins in Ottawo Senators se je ponoči končal redni del severnoameriške hokejske lige NHL. Srečanje je bilo sicer na sporedu 15. aprila, vendar zaradi bombnega napada na bostonskem maratonu tedaj ni bilo odigrano. Sinoči so ga dobili gostje iz Ottawe s 4:2.

Kralji najprej s St. Louisom, ki jim leži

Los Angeles Kings se bodo v prvem krogu končnice pomerili s St. Louis Blues, ki prvakov niso premagali že dve leti. Lani so v končnici doživeli poraz z 0:4, letos pa so izgubili vse tri medsebojna srečanja. Prvi dve tekmi bosta v St. Louisu, ki je v rednem delu osvojil četrto mesto na zahodu.

"Mislim, da imajo zelo dobro ekipo z veliko izkušnjami, poleg tega pa začenjajo na domačem ledu, kar je verjetno tudi določena prednost. Morali se bomo dobro pripraviti, saj se bodo želeli maščevati za izpad v lanski sezoni. Obeta se nam zanimiva serija. Treba bo igrati tekmo za tekmo. Vsaka je svoja zgodba in nekako takšno miselnost smo imeli tudi lani," je v pogovoru na svoji spletni strani povedal slovenski zvezdnik Anže Kopitar.

St. Louis ima prednost domače dvorane, saj je zbral dve zmagi oziroma točko več kot Los Angeles, ki je zasedel peto mesto na zahodu. Prvaki so v zmagovalni ritem prišli šele v drugem delu sezone. "Redni del sezone je bil kar v redu. Morda nismo začeli najbolj blesteče, a nekje na sredini sezone smo našli formo, s katero smo se dvignili po lestvici in na koncu zanesljivo prišli v končnico," pravi Kopitar.

Kopitar prvi strelec ekipe, a ni zadel že dolgo

Hrušičan je na 47 tekmah vpisal 42 točk, od tega 32 podaj. S tem izkupičkom je zasedel 28. mesto v ligi, samo med podajalci pa je na 16. mestu. Od zadnjega zadetka je minilo že 16 tekem. "Lahko sem kar zadovoljen, normalno pa je, da bi bilo lahko tudi bolje. Morda bi lahko dosegel še kakšen gol več, vendar na koncu šteje to, da smo se znova uvrstili v končnico in da bomo lahko branili naslov prvakov," dodaja Kopitar, ki je bil poleg dejstva, da je prvi strelec Kings, s strani medijev izbran še za najboljšega obrambnega igralca ekipe.

"Na koncu koncev je to vse skupaj le statistika. Glede na to, da sem bil na vrhu že šest sezon zapored, je to lepa stvar oziroma pohvala. Vedno sem skušal uravnotežiti svojo igro med obrambo in napadom," pred začetkom končnice meni Kopitar.

Ostali pari končnice na zahodu so Chicago - Minnesota, Anaheim - Detroit in Vancouver - San Jose, na vzhodu pa so pari: Pittsburgh - New York Islanders, Montreal - Ottawa, Washington - New York Rangers in Boston - Toronto.