"Göppingen je na domačem parketu in pred domačo publiko velik favorit, a mi nikakor ne bomo vrgli puške v koruzo. Dali bomo vse od sebe in na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo. Želimo si, da bi nas v Göppingenu spodbujalo čim več naših privržencev, mi pa se jim bomo oddolžili s srčno predstavo na igrišču. To bo povsem drugačna tekma kot v Mariboru, tako eni kot drugi pa lahko iz te prve tekme potegnemo določene zaključke. Upanje vsekakor obstaja in tudi mi imamo svoje načrte, če se nam bodo izšli, pa bomo videli v soboto zvečer," je pred odhodom v Nemčijo dejal mariborski trener Marko Šibila.

Prva tekma med Mariborčani in Nemci je postregla z dobrim rokometom, "vijoličasti" pa so na koncu imeli celo napad za zmago, a ga nato niso izkoristili. Če bi moštvi primerjali z vidika proračuna, potem bi bil to dvoboj Davida in Goljata, saj ima nemška ekipa 10-krat večji proračun od slovenske.

"Z neodločenim izidom na prvi tekmi smo sami sebi dokazali, da se lahko kosamo tudi s tako velikim klubom, kot je Göppingen. Na začetku tekme smo preveč spoštovali tekmece, v nadaljevanju pa se nam je dvignila samozavest in bili do konca enakovredni. Menim, da lahko povratno tekmo začnemo povsem neobremenjeni, saj smo v letošnji sezoni naredili ogromno. Smo mlada ekipa in nikakor se ne bomo predali, ravno nasprotno, naredili bomo vse, da se uvrstimo na zaključni turnir v Franciji," je pred povratno tekmo dejal ostrostrelec mariborske zasedbe Nikola Špelić.

V mariborski zasedbi bo na pomembnem mednarodnem dvoboju bržkone manjkal Mario Šoštarič, ki si je na sredinem obračunu 6. kroga končnice v 1. NLB Leasing ligi proti Celju Pivovarni Laško - tudi ta tekma se je končala z neodločenim izidom - zvil gleženj.

Tekma med Göppingenom in Mariborom Branikom se bo v soboto, 27. aprila, v EWS Areni pričela ob 19.30. Pravico na dvoboju bosta delila Moldavca Igor in Aleksej Covalciuc, delegat pa bo Šved Lars Berndtsson.