Podatki o brezposelnosti mladih kažejo dramatično pomanjkanje delovnih mest po vsej Evropi, v ZDA in nekaterih predelih azijsko-pacifiške regije.

Zadnji podatki za Evropo odražajo kritično stanje: 23,5 odstotka, celo 55,7 odstotka v Španiji in 58,4 odstotka v Grčiji. To pomeni, da več kot 5,6 milijona ljudi, mlajših od 25 let, brezposelnih v Evropi. Po oceni Mednarodne organizacije dela (ILO) več kot 75 milijonov mladih po vsem svetu trenutno išče delo. Poleg tega je nedavna raziskava Adecco pokazala, da 54 odstotkov mladih brezposelnih želi več podpore in pomoči pri njihovih prizadevanjih pri iskanju zaposlitve.

Glavni izvršni direktor skupine Adecco Patrick de Maeseneire je med drugim poudaril: »Kot vodilni svetovni ponudnik kadrovskih rešitev verjamemo, da je sedanje stanje brezposelnosti mladih ekonomsko in moralno nesprejemljivo. Ta kriza na področju dela odnaša upe in sanje celotne generacije. S programov Addecovega usposabljanja™ želimo, da bi vodilno Adeccovo znanje glede zaposlovanja postalo bolj dostopno mladim iskalcem zaposlitve, in tudi zagotoviti resnični vpogled v svet dela in njegovih zahtev. Adecco Way to Work™ je naša pomoč mladim. Pomagati moramo uresničiti potencial mladih in jim dati perspektivo. Ne moremo tvegati izgube cele generacije.«

V torek, 30. 4. 2013, bodo zaposleni v podjetju Adecco v več kot 50 državah na ulicah, v šolah, na univerzah in v svojih poslovalnicah ponujali karierno svetovanje, usmerjanje in brezplačne izobraževalne delavnice za pomoč mladim pri iskanju zaposlitve. Pobuda se bo izvajala po vsem svetu. V Franciji bodo bili zaposleni v podjetju Adecco prisotni na ulicah v 33 mestih. V Španiji in Grčiji bo Adecco prisoten v več kot 150 javnih mestih in v Italiji več kot 50 mestih.

V Nemčiji se bodo ukrepi izvajali v 40 mestih, v Severni Ameriki bodo glavni dogodki potekali v Detroitu in Los Angelesu. V Avstraliji bo Adecco vzpostavil stik z mladimi v 50 mestih in več deset ukrepov je načrtovanih po vsej Aziji in Latinski Ameriki. V Mehiki, Argentini in Kolumbiji kot tudi v Singapurju, Južni Koreji in na Tajskem bodo zaposleni v podjetju Adecco na ulicah in šolah. V Sloveniji bodo vse poslovalnice odprle svoja vrata in mladim omogočala brezplačno svetovanje za iskalce zaposlitve.

Ta pobuda bo zaznamovala začetek delovanja programa Adecco Way to Work™, ki ponuja nasvete pri iskanju zaposlitve na spletni strani www.adeccowaytowork.com. Spletna stran je obsežen vir za mlade iskalce zaposlitve, vključno s smernicami o prošnjah za zaposlitev, pisanju življenjepisa, pripravah na intervjuje in še mnogo več.