Pokljuka bo 29. junija gostila drugi slovenski oviratlon, eno najbolj nepozabnih in atraktivnih preizkušenj, kar jih boste kadar koli doživeli. Oviratlon je kombinacija teka in premagovanja najrazličnejših ovir, predvsem pa osebni izziv, na katerem boste preizkusili svojo vzdržljivost, moč, agilnost, psihično trdnost in sposobnost za timsko delo. S prijavo se splača pohiteti, saj je startnina do 30. aprila cenejša, del sredstev, zbranih s prijavnino, pa bodo organizatorji tudi letos podarili za boljši jutri gibalno oviranih otrok.

V osrčju pokljuških gozdov, kjer bo treba preteči od osem do deset kilometrov dolgo progo, bodo oviratlonce pričakale najrazličnejše ovire. Te bodo narejene po vzoru preizkusa in treninga pripadnikov specialnih enot, toda organizatorji poudarjajo, da zaradi tega ovire nikakor niso tako zahtevne, da se z njimi ne bi mogli soočiti povsem povprečno pripravljeni rekreativci in rekreativke. Ključ za njihovo uspešno premagovanje so namreč vztrajnost, motiviranost in sposobnost za delovanje v timu. Kanček poguma seveda ne sme manjkati, saj je pomembno tudi to, da se oviratlonci soočijo z lastnimi strahovi in na tak način prestavljajo meje svojih fizičnih in psihičnih sposobnosti. In ker oviratlon ni bitka s časom oziroma v tem, kdo bo najhitrejši, je prav vsak oviratlonec, ki uspešno premaga progo in ovire, zmagovalec.

Tudi letos znani Slovenci in Slovenke

Oviratlon je že lani navdušil številne znane obraze. Udeležili so se ga slovenska biatlonska reprezentanca na čelu z Jakovom Fakom in Tejo Gregorin, igralca Nina Ivanič in Jernej Kuntner, motoristi Rok Mihelčič, Klemen Gerčar in Miha Špindler, WFC-borec in raper Denis Porčič - Chorchyp ter še marsikdo. In kdo se že pripravlja na letošnji oviratlon?

Denis Porčič - Chorchyp, raper in WFC-borec

»Vsekakor se bom oviratlona z ekipo Proteini.si udeležil tudi letos. Lani sem bil nad prireditvijo, predvsem vzdušjem, resnično navdušen. Toliko pozitivne energije in dobre volje! Menim, da neke posebne priprave za nekoga, ki je vsaj malo športno aktiven, niso potrebne. Pri oviratlonu veliko bolj štejejo pogum, motivacija in timsko delo. Naša ekipa si je že lani med seboj zelo pomagala in verjamem, da bo tako tudi letos.«

Mateja Šimic, triatlonka

»Kot dela priprav na oviratlon sem se januarja udeležila treninga v oviratlonu v Fitzoneju, ki ga je vodil kondicijski trener Matej Cankar. Na tak način skrbim za pestrost in raznolikost svojih kondicijskih treningov. Še posebno koristne so bile vaje za vzdržljivost. Po mojih izkušnjah oviratlonci vedno poskrbijo za dobro voljo in enkratno vzdušje. Prepričana sem, da bo tudi 29. junija tako. Izjemno lepa gesta organizatorjev pa je tudi donacija dela sredstev, zbranih s prijavnino, za otroke iz URI Soča, zato z njimi še toliko raje sodelujem.«