Za Saša Bertonclja je zelo pomembno, da se je na konju z ročaji uvrstil med najboljšo osmerico. V finalu je šel na orodje zadnji. Na svoji koži sem se večkrat prepričal, da je to zelo težko. Pritisk na posameznika je namreč še večji. Še posebej po tem, ko veš, da so tekmeci pred teboj po vrsti delali odlične sestave. Sašo je vedel, da jih lahko z optimalno izvedbo premaga. A srednje poti pri njem ni. Če bi mu uspela sestava, bi bil v vrhu, ker mu ni, pa se je uvrstil pri repu finalistov.

Pozitivno me je presenetil Rok Klavora. Zanj se že dolgo govori, da je na parterju sposoben uvrstitve v finale, v Moskvi pa je dokazal, da je res tako. Deseto mesto je zanj lep rezultat, ki mu lahko da dodaten zagon. Rok ni več najmlajši telovadec, a zelo pomembno je, da ves čas ve, kaj si želi. To so vrhunski rezultati. Na treningih gara in privoščim mu, da mu bo enkrat uspelo. Kar zadeva Alena Dimica, je zanj edina pot, da se drži mnogoboja. Na nobenem od šestih orodij ne izvaja sestave, s katero bi se lahko uvrstil pri vrhu, čeprav je imel v preteklosti že zelo spodbudno sestavo na drogu. Čeprav navzven deluje, da konkurenca v mnogoboju ni največja, pa dobro vem, da so telovadci, ki se ukvarjajo s to disciplino, izjemno dobri.

Teja Belak me je navdušila predvsem s finalnim nastopom. Če bi bila sedma ali osma, bi poslušala očitke, da je imela srečo, da se je uvrstila med elito. Tako pa je dokazala, da je iz pravega testa. Jo pa po uspehu na evropskem prvenstvu čaka težka naloga. V prihodnosti bo morala namreč potrditi ta rezultat. In le čas bo pokazal, ali je imela v Moskvi dober teden ali gre za telovadko, ki je sposobna dosegati vidne uvrstitve.

Na prvenstvu v Rusiji je bilo mogoče opaziti, da gre v gimnastiki za poolimpijsko leto. Manjkalo je namreč dosti telovadcev, ki so v preteklosti krojili vrh. Po drugi strani me je presenetilo precej mladcev, med katerimi je veliko takšnih, za katere sploh še nisem slišal. Videti je bilo mogoče veliko napak, preveč za tako veliko tekmovanje, kot je evropsko prvenstvo. Izmed finalnih nastopov so me najbolj pozitivno presenetili telovadci na bradlji. Nekaj med njimi jih izvaja izjemno čiste sestave. A sem prepričan, da jim je Mitja še vedno kos.

Razočarali so me Nemci, ki celo niso osvojili nobene kolajne. Glede na to, da so v Moskvo poslali Fabiana Hambüchna, so gotovo imeli višje cilje. Pozitivno pa so me presenetili Rusi. Kar nekaj let niso dosegali najvidnejših rezultatov, v Moskvi pa so dokazali, da so odlično delali z mladimi telovadci, ki so se razvili v izvrstne telovadce.

Aljaž Pegan je svetovni in evropski prvak na drogu.