Tako kot za vse poslovne funkcije v organizaciji je tudi za kadrovsko funkcijo čas, da prevrednoti svoj pomen. Ključni kapital vsake organizacije se namreč nahaja v človeku, njegovih vrednotah, vključenosti, motivaciji in pripadnosti, ugotavljajo organizatorji kongresa.

Eno osrednjih vprašanj za kadrovske strokovnjake je danes po mnenju organizatorjev kongresa tako, ali vrednost kadrovske funkcije znajo predstaviti v jeziku managementa. Svoje poglede na to, kaj vodilni managerji pričakujejo od kadrovske funkcije, bodo danes na okrogli mizi delili prvi možje nekaterih slovenskih podjetij. O kadrovski funkciji kot prvem ogledalu podjetja pa bo uvodoma spregovoril prvi mož Luke Koper Bojan Brank.

Danes dopoldne bodo v okviru kongresa podelili priznanja za odličnost delovanja na kadrovskem področju. Svoja priznanja bo podelila Slovenska kadrovska zveza. Najbolj zaslužni kadrovski strokovnjak bo prejel priznanje kadrovski manager 2013, najboljše znanstveno-raziskovalno delo s področja kadrovskega managementa pa bo nagrajeno s priznanjem kadrovski up 2013.