Pravo živčno voljo je po svoji krivdi preživljal Bertoncelj. Po nastopu je bil slabe volje, prepričan, da je iz rok izpustil morebitno priložnost, da se poteguje za kolajno. »Dvomim, da bo dovolj. Do konca tekmovanja bo še dolga in šlo bo precej živcev,« je bil poklapan in je razmišljal v slogu, »da je bilo na zadnjih dveh evropskih prvenstvih že 14,6 točke dovolj za finale, pa nisem bil zdrav, zdaj pa 15,233 ne bo dovolj, kar me malo jezi. Očitno nisem rojen pod srečno zvezdo.« Toda po nastopu tretje skupine tekmovalcev je bilo jasno, da je vendarle rojen pod srečno zvezdo.

»Ne vem, kaj naj rečem in komu naj se zahvalim, sebi zagotovo ne, saj nisem naredil vaje tako, kot sem si želel. Fantje pravijo, da razen napake pri vretenu ni bilo slabo, hvala bogu, da sem druge stvari tako dobro naredil, da je bilo dovolj. Četudi za las,« je svoj nastop ocenil Sašo Bertoncelj ter dodal: »Zelo sem vesel in tudi zelo utrujen. Čakati sem moral do zadnjega telovadca in bila je prava živčna vojna. Sam bi namreč, sodeč po dosedanjem poteku kariere, lahko že napisal kakšno knjigo o devetih mestih in kako se telovadec ali športnik počuti ob devetih mestih, tako da do zadnjega nisem verjel, kako bo. A po takšnem razpletu sem lahko le vesel.«

Kar nekomu prinese, drugemu vzame. In tokratni osmoljenec je bil Rok Klavora, pa čeprav je na parterju na veliki tekmi prvič dosegel 15 točk. »Moram biti zadovoljen, saj sem novo sestavo z izhodiščno vrednostjo 16,3 točke naredil celo malo lepše od pričakovanj. Škoda, da sem za las ostal zunaj elitne osmerice. Malo me je vseeno potrlo, saj sem bil zelo blizu, pa tudi ob spremljanju nastopov tekmecev vidiš, da sodniki telovadcem iz 'močnih' držav radi malo pogledajo skozi prste,« je po koncu tekme dejal Rok Klavora, ki je imel na uradnem treningu precej težav, na tekmi pa telovadil kot prerojen. V uteho mu ostaja, da je rezerva za finale.

Seskok je Mitji Petkovšku odnesel nedeljski finalni nastop. Čeprav je skupaj z mnogobojcem Alenom Dimicem opozarjal, da je bradlja nova, da se obnaša drugače, kot so telovadci vajeni in bo treba biti še posebej pozoren prav pri seskoku. »Počutil sem se zelo dobro, tudi seskok sem na ogrevanju naredil z lahkoto, na koncu kvalifikacijske vaje pa sem bil tako utrujen, da sem povsem izgubil občutek, kje sem. Seskok je bil dober, a sam sem bil povsem 'dezorientiran', tako da sem se prehitro odprl in doskočil na vse štiri,« je v olimpijskem športnem centru povedal Mitja Petkovšek.

Danes bodo v Moskvi kvalifikacije v ženski konkurenci, slovenske barve pa bosta zastopali Teja Belak (preskok, gred) in Saša Golob (gred, parter). uš, sta