Odbojkarji ACH Volleyja se veselijo svojega jubilejnega desetega naslova. Čeprav v finalu še zdaleč niso blesteli, z ubranitvijo titule najboljšega v državi niso imeli večjih težav. Še posebno ne v četrti tekmi, ki so jo dobili s 3:0. Čeprav sam izid kaže, da niso imeli zahtevnejšega dela, pa to ni ravno tako, do uspeha se niso sprehodili. Kamničani so tudi tokrat pokazali borbeno igro, a so bili v odločilnih trenutkih premalo zbrani, da bi resneje zagrozili ljubljanski ekipi.

Tako kot prve tri finalne obračune so tudi četrtega bolje začeli Ljubljančani. Po točki Mateja Vidiča iz prvega tempa so povedli s 5:2, a tako kot je značilno za finalne tekme, so tudi tokrat prednost kmalu zapravili. Po odličnem servisu Domna Kotnika in točki Jana Brulca so na šesti točki izenačili, po napaki gostov pa tudi prvič povedli. Vse do drugega tehničnega odmora se je nato odvijala izenačena bitka, po njem pa so prvaki spet prišli do občutnejše prednosti (16:20). Domačim je še uspelo priti na dve točki zaostanka, toda Jan Klobučar je z dvema zaporednima točkama (protinapad in blok) Ljubljančanom zagotovil vodstvo z 1:0.

Trener ACH-ja Luka Slabe se je že na prvih tekmah čudil, kako njegovi varovanci zapravljajo prednost, isto se jim je dogajalo v prvem in tudi na začetku drugega niza, v kratkem času so dvakrat zapravili vodstvo s štirimi točkami razlike, tako da je bilo še pri drugem tehničnem odmoru vse odprto (15:16). A po njem so Ljubljančani dosegli tri točke zapored, povedli tudi z 21:16, tokrat pa so bili vendarle dovolj zbrani, da so brez nepotrebnih zapletov niz pripeljali do konca. Tako kot v prvem nizu Klobučar je tokrat niz z dvema zaporednima točkama, zadnjo z blokom, dokončno odločil Milan Rašić.

Če je imel Slabe v prvih dveh nizih še lahko imel na igro svojih varovancev, za tretji niz to ne velja. Ljubljančani so se v njem povsem razigrali, praktično ni bilo elementa, s katerimi bi imeli težave. V napadu ni bilo napak, v obrambi na čelu z blokom so spravljali domače ob živce. Posledica je bilo njihovo vodstvo s 14:6. Oranžni navijači so na tribunah že slavili, kamniški pa so utihnili. Dobro in pravilno so se zavedali, da je ACH Volley preveč motiviran in kakovosten, da bi to prednost zapravil. Marku Brumnu niso pomagale menjave, tako da je moral na koncu športno priznati, da je zmagala boljša ekipa.