Dirkači, ki so se na dirki v Šanghaju odločili za mehkejše gume, so se po dirki pošteno pritoževali, saj je bila obraba gum precej večja, kot so sprva predvideli. Tako so morali bokse znova obiskati že po vsega petih oziroma šestih krogih, med najglasnejšimi kritiki pa je bil po dirki Mercedesov dirkač Lewis Hamilton.

Prav zaradi tega so se pri Pirelliju odločili, da na naslednji dirki v Bahrajnu svoje najmehkejše različice pnevmatik ne bodo uporabili. Italijanski dobavitelj bo namesto tega raje ponudil vmesne gume, čeprav je njihov predstavnik za stike z javnostjo zatrdil, da so takšno odločitev sprejeli še pred dirko v Šanghaju.

»Dirka na progi Sakhir je zaradi visokih temperatur za pnevmatike ena najzahtevnejših. Pričakujemo tri postanke, a bomo morali za natančnejšo napoved počakati na prve treninge. Vseeno pričakujemo, da bo trša različica gum zdržala med 15 in 17, mehkejša pa med 13 in 15 krogov,« je sporočil športni direktor Pirellija Paul Hembery, ki pa ni želel priznati, da se je na zadnji dirki s svojimi kolegi pošteno uštel.