„Če imate dizajn hotel, ki je uvrščen med 25 najboljših na svetu, potem mora biti v takšnem hotelu tudi restavracija dizajnerska“, je izjavila Priska. Dodala je, da so celotno novo filozofijo, z „dizajnersko“ hrano vred, prilagodili predvsem gostom, tako njihovim navadam in potrebam kot tudi željam in možnosti, da se sami ustvarjalno in gastronomsko izrazijo oziroma da bodo sami vključeni v končno stvaritev naročene jedi. „Gostje imajo možnost dati naročeni jedi še „zadnji pečat“, ki tako postane edinstvena – delno njihova lastna stvaritev, ne glede na to, ali so se pri tem „igrali“ ali pa raziskovali z barvami, okusi, sestavo živil“, je razložila Priska.

V času kosila lahko gostje restavracije „L“ uživajo v lahkih in zdravih jedeh, v večernih urah pa postane restavracija prijetno in sproščeno mesto za uživanje v nevsakdanjih kulinaričnih stvaritvah.

Kot predjed k večerji Priska izpostavlja Fois Gras Magnum, hladno predjed, ki predstavlja osvežilno in izjemno okusno interpretacijo pali

ic sladoledov znamke Magnum. Priporoča tudi pikantno tajsko juho, ki predstavlja zelo moderno predstavitev klasične ceremonije priprave in pitja čaja. Na krožniku je poleg juhe postrežena sveža ostriga in čajna vrečka s kombinacijo začimb. Tako je gostu omogočeno samostojno doziranje intenzitete okusa. Namesto običajnih dodatkov za čaj, kot so limona, sladkor in mleko, je Priska izbrala karamelizirano limeto, kokosovo mleko in zmlete, pečene arašide.

Ena izmed glavnih jedi je riba brancin v papirju za peko. Za to klasično jed Priska pravi: „Gostu želimo brez besed pokazati, zakaj nekaj tako preprostega še vedno najdemo v svetovnih kuhinjah. Pri odvijanju papirja najprej zaslišite zvok, zatem sledi opojen vonj morja, začimb in rastlin. Zgodba se nadaljuje s pogledom na jed, na koncu pa pride še okus. S tem zgodba postane popolna.“

Kuhinja restavracije „L“ je pripravila tudi posebno ponudbo jedi za vegetarijance in tiste najmlajše, ki lahko prav tako uživajo v svojih jedeh, vrhunsko narejenih na ustvarjalen način. V ponudbi pijač prevladuje vinska karta z več kot 200 vrstami različnih domačih in tujih vin in penin.

Ureditev vseh restavracij v hotelu Lone in tudi restavracije „L“ se konceptualno veže na arhitekturo celotnega hotela, za katerega je bil zadolžen arhitektonski studio 3LHD. Restavracija „L“ se nahaja v posebno privlačnem delu hotela s teraso, ki je odprta proti sprehajalni poti in travnikom okrog hotelskega bazena. Posebno oblikovanim stolom YY so pridružene mize XYZ iz kolekcije Element, oblikovalske skupine Numen/For Use. Bogata senčila za razsvetljavo, pregradne stene, ki pregrajujejo prostor ter uniforme natakarjev, pa so delo studia I-Gle.

Več si lahko preberete na tej povezavi.