Da je preteklost Primoštena resnično zanimiva in bogata, boste lahko spoznali ob sprehodih po mestu in okolici ali kolesarjenju po več kot sto kilometrih urejenih in označenih steza. Pomorci boste morda bolj navdušeni nad kamniti čipki podobnim območjem, katerega slika krasi preddverje Urada Združenih narodov v Ženevi, zibelko znanega vina babič, pridelanega na suhih in skopih obalnih tleh.

Dolgčas vam pri nas zagotovo ne bo, saj smo Primoštenci zelo gostoljubni ljudje. Vse od junija do konca septembra vsako nedeljo za obiskovalce pripravimo koncert pihalnega orkestra, jih ob torkih povabimo na plesni večer, četrtke namenjamo prelepi dalmatinski pesmi in petke folklori. Živahno pa je pri nas že 10. maja, ko praznik praznuje Gospa od Loreta, na praznik Gospe od Porta, 27. julija, pa pripravimo kar pravo pravcato procesijo, na kateri svetnico ob spremstvu domačega brodovja odnesemo v cerkvico sredi mesta. V svojo kapelico se ta vrne zadnji teden pred praznikom Velike Gospe, 15. avgusta. V bogatih prikazih življenja in navad naših dedov in pradedov pa lahko naši gostje uživajo tudi na tradicionalni prireditvi "Primoštenske užance", ki poteka prvi konec tedna v avgustu.

Vsekakor morate Primošten obiskati navdušenci nad motociklizmom. Od 25. do 28. aprila namreč pri nas poteka mednarodna motociskistična tekma "Internacional enduro Raid", konec septembra pa etapa evropskega prvenstva Enduro Raid. In seveda boste pri nas na svoj račun prišli tudi ljubitelji gastronomskih užitkov. Številne primoštenske restavracije obiskovalcem ponujajo zares bogato izbiro izvirnih dalmatinskih jedi in domačih specialitet.

Obiščite Primošten. Veseli vas bomo in poskrbeli bomo, da se boste dobro počutili med nami. Dobrodošli!