Vreme je nekoliko premešalo spored DP posameznikov. Prve dirke v Krškem konec marca niso mogli izvesti, zato je bila letošnja premiera pred tednom dni v hrvaškem Goričanu. Takrat je Žagar v finalu moral priznati premoč Pavlicu, čeprav ga je v rednem delu premagal, in na koncu sta po prvi dirki imela oba po 17 točk.

Današnja druga dirka je po dolgem zimskem čakanju na pravo vreme za speedway vendarle postregla z lepo preizkušnjo v sončnem vremenu. Glavno besedo na ovalu v Zgornji Šiški pa je imel Žagar, ki je dobil vseh pet voženj v rednem delu, tudi osmo, v kateri se je pomeril s Pavlicem. S 15 točkami se je kot prvi uvrstil v finale, kjer ga je znova čakal hrvaški tekmec. Mesto v odločilni vožnji pa sta si priborila še Čonda, tretji že s prve dirke na Hrvaškem, ter Samo Kukovica. Če sta bila Žagar in Pavlic (klonil je le proti Žagarju) pričakovano dokaj zanesljiva potnika v finale, si ga je nazadnje zanesljivo priboril tudi Čonda (dosegel je tri zmage), za četrto mesto pa je bil na koncu Samo Kukovica boljši od domačinov Maksa Gregoriča in Matica Voldriha.

V finale so se tako uvrstili isti dirkači kot pred tednom dni, Žagar pa si je izbral notranje izhodišče. Tik ob njem se je postavil Pavlic, start pa je odločil tudi poznejšega zmagovalca. Slovenski prvak je odbil napad hrvaškega najboljšega voznika in na koncu prepričljivo zmagal. Medtem ko je bil Pavlic podobno zanesljivo drugi, pa sta Čonda in Kukovica uprizorila zanimiv boj za zadnjo stopničko; dolgo je bolje kazalo Kukovici, nazadnje pa ga je Čonda prehitel in si zagotovil najnižjo stopničko.

"Vedno rad zmagam, druga mesta me ne veselijo. Danes imam 18 točk in zmago in razlog za zadovoljstvo. Vsaka dirka je po svoje težka, danes je bilo izredno nepredvidljiva steza, vreme se je zelo spremenilo od opoldne in sonce jo je 'zapeklo'. Ko so po njej polili vodo, je bila kot led in je bilo treba vseskozi delati z motorjem in na nastavitvah. Danes so odločale tudi startne pozicije, nedvomno sta bili prva in druga najboljši. Za finale sem izbral notranjo, odločil pa je start, ki sem ga opravil 70-odstotno dobro," je nastop ocenil Žagar, ki pa ne bo imel časa za proslavljanje zmage. Čez teden dni ga namreč čaka dirka svetovnega prvenstva v Bydgoszczu, do takrat pa še ligaške dirke v Veliki Britaniji in na Poljskem, kamor se je odpravil takoj po podelitvi nagrad, skupno pa kar štirje nastopi: "A forma se stopnjuje, tista Nova Zelandija me je vrgla iz ritma. Zdaj čutim, da prihajam nazaj v svoj ritem."