Na spletu se redno pojavljajo posnetki, na katerih oboževalci skupine Big Foot Mama preigravajo njihove skladbe. Članom zasedbe se zdijo posnetki zabavni. Tako se je porodila ideja, da bi namesto znanih gostov na oder ljubljanskih Križank povabili svoje oboževalce.

Na nedavni novinarski konferenci so člani skupine predstavili tudi spletno stran pettahudih.bigfootmama.net, preko katere že zbirajo prijave, kasneje pa bo preko strani potekal tudi izbor najboljših. Spol in starost pri prijavi ne igrata nobene vloge, v navodilih za prijavo pa je priporočeno, naj interesenti pošljejo več posnetkov različnih skladb.

Prijave sprejemajo do 21. aprila, teden dni kasneje pa bo v Ljubljani potekal finale, na katerem bodo člani Big Foot Mama izbrali svoje mlade goste - po enega pevca, ritem kitarista, solo kitarista, basista in bobnarja. Finale bodo tudi posneli in ga v obliki krajših oddaj prikazali na TV3 Medias.

Skupino Big Foot Mama danes sestavljajo vokalist Grega Skočir, bas kitarist in glavni tekstopisec Alen Steržaj, bobnar Jože Habula ter kitarista Daniel Gregorič in Zoran Čalić. Kot piše na spletni strani skupine, se je vse začelo 14. septembra 1990, ko se je Habuli ponudila priložnost za nastop na šolskem koncertu na Gimnaziji Šentvid. Ob sebi je zbral štiri fante, s katerimi so tistega večera preigravali uspešnice iz zakladnice rock zgodovine.

Med člani, ki so se priložnostno poimenovali Big Foot Mama, sta bila tudi pevec Andrej Kos in nekdanji kitarist skupine Miha Guštin - Gušti. Na drugem koncertu v Festivalni dvorani, januarja 1991, so bili mladi rockerji zaradi napake organizatorja prisiljeni obdržati ime Big Foot Mama. Tedaj se jim je na odru prvič pridružil Steržaj. Leta 1995 je Kosa na vokalu zamenjal Skočir, ki je s svojo prezenco nemudoma prepričal ostale člane skupine in se ustoličil kot karizmatični frontman Big Foot Mame vse do danes.

Med največjimi uspešnicami skupine velja omeniti Led s severa, Neki sladkega, Rola se..., Garbage (hip hop med nogami), Nisem več s tabo, Oklep, Črn tulipan in Vrn' se k men. Poleg aktualnega albuma Izhod so Big Foot Mama izdali še studijske albume Nova pravila (1995), Kaj se dogaja? (1997), Tretja dimenzija (1999), Doba norih (2001), 5ing (2004) in Važno, da zadane (2007).