Sumljive igrice, ki se jih grejo na ŠOU okoli K4, so zbudile kolektivni spomin in skrb za prihodnost legendarnega ljubljanskega kluba v središču prestolnice. Sporno imenovanje novega direktorja zavoda je dodatno podpihnilo govorice, polemike in dokaze o politično-sorodstveno-poslovnem navzkrižju interesov. Peticija za ohranitev kluba ostaja z zahtevami po razrešitvi vseh članov sveta zavoda, ponovnem razpisu za direktorja zavoda ter transparentnosti delovanja aktualna tudi zdaj. Zgodila se je prva klubska vstaja, bile so okrogle mize; vedno glasnejše pa so bojazni in opozorila, da se na ŠOU odvija sistematična kampanja privatizacije študentskih prostorov in projektov, med katerimi je K4 le ena od tarč.

Po torkovi tiskovni konferenci Zavoda K6/4 v Kiberpipi in nato še izjavi direktorja ŠOU Andreja Klasinca, da ne namerava ponoviti razpisa za direktorja zavoda, saj dobro sodeluje z novim, Alešem Logarjem, ni videti konca bojaznim ali špekulacijam, kot bi jim rekli funkcionarji na Kersnikovi. No, vsaj glede programa kluba K4 je ugibanj konec. Karte so na mizi, v katerem rokavu se skriva joker, sicer še ni jasno. Klub bo od petka naprej spet odprt in »ne bo osredotočen zgolj na elektronsko glasbo, ampak bo ponudil spekter najrazličnejše glasbe, kar je od nekdaj tudi vizija samega kluba. (…) Ugotovljeno je bilo, da K4 potrebuje transfuzijo različnih glasbenih žanrov, zato se širi spekter vsebin in glasbeno ponudbo razpira od jazza do punka, od reggaeja do elektronike,« so zapisali o novih programskih smernicah K4 v medijskem obvestilu po tiskovki. Na njej je ob vodji Galerije Kapelica Juriju Krpanu in vodji Kiberpipe Maji Zorman, katerih smernice ostajajo bolj ali manj iste, nastopil tudi novi programski vodja kluba K4 Milan Gregorn, ki je formulo za programsko sanacijo našel na Wikipedii. Že uvodoma je z nje povzel citat o klubu K4, ogled celega spletnega zapisa pa razkrije, da je prav v nadaljevanju, v katerem so na kratko popisana zgodovina in imena, ki so šla skozi klub, našel vir navdiha za koncipiranje programa. Njegov priljubljen slogan je »back to roots« (nazaj h koreninam). Dokaj nesuvereno in živčno odzivanje na zoprna vprašanja na tiskovki z vsem leporečjem pa ni pustilo vtisa, da ima razdelano vizijo. Pokrpan program z dvomljivimi vsebinami oddaljuje klub od dosedanje profiliranosti.

Prihodnje leto bo petindvajseta obletnica uradne otvoritve kluba in v počastitev tega jubileja se pripravlja poseben sklop retrospektivnih dogodkov, poimenovanih Flashback, ki naj bi zaobjeli tiste, ki »so vsak v svojem času ključno zaznamovali in oblikovali podobo Štirke«. Enkrat smo v K4 odpirali ventile, potem so ga restartali, zdaj je očitno napočil čas za flashback.