Pohod so začeli pri cerkvi sv. Andreja, kjer jih je sprejela predstavnica Družinskega gledališča Kolenc, ki je skupaj s sodelavci poskrbela za prijetno vzdušje. Skupaj so se sprehodili do vodnjaka, vaškega perišča, fosilne obale, muzeja in skozi Alejo ustvarjalnosti do mesta, kjer stoji kopija znamenite vaške situle. Od tukaj so se povzpeli na Slemšek do cerkve sv. Križa do in nadaljevali po grebenu hriba vse do geometričnega središča Slovenije.

Po prihodu na Spodnjo Slivno so se pohodniki pridružili povorki Društva Heraldica Slovenica in se skupaj udeležili prireditve Dan slovenske zastave, kjer je predsednik Borut Pahor zbrane abrahame sprejel in se z njimi fotografiral. Kot simbol prijateljstva so mu abrahami izročili pleteno kvašeno srce, ki se ga je iskreno razveselil in ga začel takoj deliti naprej.

Zdenka Dovč, predstavnica letošnjih abrahamov ob tem dodaja, da »je vesela, ker se skupina abrahamov lepo veča in so ljudje začutili, čemu so namenjene take organizirane akcije. V Sloveniji se počasi spreminja mišljenje o vrednotah, ki so pomembne za življenje. V našo sredino, ki je odprta za nova poznanstva in doživetja, vabimo abrahame iz vseh koncev Slovenije.«

Naslednji skupni projekt, ki čaka letošnje 50-letnike, ki se povezujejo preko projekta Abrahamov ključ Srca Slovenije, je junijsko kolesarjenje po Srcu Slovenije, od izvira Kamniške Bistrice do izvira Krke. Po akciji zasaditve dreves in izvedbi pohoda bo to že tretja izmed letošnjih skupnih akcij, s katerimi želijo abrahami popestriti svoje 50. leto. Sledila bosta še krvodajalska akcija in dobrodelni koncert, s čimer bodo dodali abrahami praznovanju tudi humanitarno vsebino.