Stonesi so julija leta 1969 v Hyde Parku nastopili dva dni po smrti kitarista Briana Jonesa. Mick Jagger je bil na koncertu oblečen v belo obleko, Jonesu pa se je poklonil s tem, da je na odru prebral poezijo Percyja Byssheja Shelleyja. Zatem so lahko obiskovalci na nebu zagledali na tisoče osvobojenih metuljev.

»Poezijo bom skušal tokrat ohraniti na minimumu,« je za BBC dejal Jagger. Povedal je, da še vedno hrani obleko z nastopa v 70. letih in da se kljub letom, ki so minila lahko za las stlači v hlače. Občinstvo bodo na julijskem koncertu ogrevali The Vaccines, The Temper Trap in Gary Clark Jr..

Z razliko od koncerta pred več kot 40 leti pa tokratni ne bo brezplačen. Cene vstopnic za enkrat še niso znane, BBC pa spominja, da so glasbeniki razburili nekatere oboževalce, saj so cene vstopnic za lanski koncert v areni O2 znašale 406 funtov (480 evrov).

Rolling Stones bodo v Hyde Parku nastopili le teden zatem, ko bodo zasedli glavni oder festivala Glastonbury. Glasbeniki so že napovedali, da se bodo maja podali na severno-ameriško turnejo, sicer pa zaenkrat nimajo v načrtu, da bi zaigrali tudi na drugih svetovnih odrih.