Po prednosti štirih zadetkov ob polčasu je kazalo na dokaj gladko zmago Slovenije. Kaj se je nato dogajalo v drugem?

Tekmo smo izgubili v sredini obrambe. V drugem polčasu so nam Islandci ves čas »prodajali« eno in isto akcijo, ko smo v igri ostajali ena na ena. Mi smo vztrajno padali na njihovo »finto« in niti enkrat nismo uspeli ustaviti njihovega napada. Mislim, da so nam v zadnjih desetih napadih nasuli deset zadetkov in s takšno našo slabo igro se takšnega nasprotnika, kot je Islandija, pač ne da premagati.

V kolikšni meri se je poznala odsotnost poškodovanega stebra slovenske obrambe Mateja Gabra?

Prepričan sem, da se je kar precej poznala. Enostavno v drugem delu nismo zdržali igre ena na ena v sredini obrambe, kjer sicer kraljuje Gaber, prav tako ni bilo niti Uroša Bundala. Toda to nikakor ne sme biti izgovor, kajti mi smo imeli tekmo dobljeno. A predvsem zaradi naših napak so Islandci v nadaljevanju ujeli rezultatski priključek z nami. Zgrešili smo tudi kopico stoodstotnih priložnosti, kar se nam je na koncu maščevalo. Enostavno ne morem verjeti, da smo izgubili. Skozi celotno tekmo sem čutil, da smo boljši od Islandije, žal pa se na koncu to ni zgodilo.

V nedeljo vas čaka povratna tekma na Islandiji. Ali se boste igralci uspeli pobrati po grenkem porazu v Mariboru?

Vsi smo razočarani, a sem prepričan, da se jim lahko maščujemo v Reykjaviku. Do nedeljske tekme moramo v naši igri popraviti precej stvari, ki so nas tokrat pokopale. Recept za uspeh na gostovanju pa je jasen – ponovitev igre iz prvega polčasa v dvorani Tabor. Upam, da se bomo psihološko dvignili po neuspehu v Mariboru, čeprav bo težko.

Na uvodni tekmi tretjega kroga je Belorusija v gosteh premagala Romunijo. Ali je to za vas presenečenje?

Ne. Zmaga Belorusov je vsaj zame povsem pričakovana, še posebej ker sem prepričan, da je Romunija najslabša reprezentanca v naši skupini. Razplet tekme v Romuniji za nas ni dober, saj so Belorusi spet v igri za drugo mesto v skupini, mi pa smo si nalogo z neuspehom proti Islandiji precej otežili. To pomeni, da bomo morali Beloruse v vsakem primeru premagati na domačem igrišču, tista tekma pa bo najverjetneje odločilna za napredovanje na evropsko prvenstvo.