Vse se je začelo ravno proti Galatasarayu leto in pol nazaj. Resda je bila to zgolj prijateljska tekma za pokal Santiaga Bernabeua, toda takrat je Jose Mourinho prvič na hladno postavil kapetana Ikerja Casillasa. Portugalec je bil namreč jezen, da je Casillas po koncu španskega superpokala, ko je na relaciji Madrid – Barcelona potekala živčna vojna, poklical kapetana Barcelone Xavija in Puyola in ju prosil odpuščanja za početje nekaterih članov Reala. Najbolj pobalinski je bil prav Mourinho, ki je porinil prst v oko Tita Vilanove, ki je bil tedaj še pomočnik trenerja pri Barceloni.

Casillas se je kot kapetan španske nogometne reprezentance čutil dolžnega, da umiri strasti, predvsem na relaciji vseh španskih reprezentantov, toda Mourinhu njegova poteza ni bila po godu. Če je bila tedanja Mourinhova odločitev, da Casillasa postavi na klop, zgolj simbolična, je v letošnji sezoni postala nekaj vsakdanjega. Casillas je bil rezervni vratar že na seriji tekem konec decembra. Januarja se je ponovno vrnil v prvo postavo, a zlomljen prst ga je znova oddaljil od igrišč, prav nič blizu pa jim ni niti sedaj, ko je popolnoma pozdravil poškodbo.

»Nikoli ne morem trditi, da bo neki nogometaš igral na vseh tekmah do konca sezone, toda zelo težko bo kdo izrinil Diega Lopeza iz začetne postave,« je Jose Mourinho v soboto potrdil, kdo je njegov vratar številka ena. Diego Lopez je sicer k Realu prišel ravno zaradi Casillasove poškodbe, toda branil je tako dobro, da je Mourinho dobil izvrsten alibi za izobčitev svojega največjega nasprotnika znotraj kluba. Tako je zdaj povsem jasno – Iker Casillas je eden od rezervnih vratarjev Reala.

Povsem jasno pa je tudi to, da bo Mourinho poleti zapustil Madrid, zato je več navijaških skupin Reala za prihajajočo soboto organiziralo manifest v podporo Mourinhu, da bi mu izkazali svojo naklonjenost in ga skušali prepričati, naj ostane. Ker je vmes Mourinho zatrdil, da bo Casillas le rezervni vratar, bo na isti dan svoj manifest organiziralo tudi več navijaških skupin Reala v podporo Casillasu. »Res je, da Diego Lopez odlično brani, toda Iker Casillas je najboljši vratar na svetu, zato si zasluži svoj manifest,« so zapisali pri navijaški skupini Pena Madridista Puerto de Menga, ki bo glavni organizator. Madrid bo tako to soboto spominjal na Ljubljano, kot smo jo imeli 8. februarja letos.

»Ne potrebujem nobene podpore. V nogometu morajo navijači priti na stadion in podpreti ekipo, ne pa posameznika,« je dejal Mourinho in zatrdil, da ima čisto vest. »Do Casillasa sem bil vedno pošten.« Toda novinarska vprašanja na temo vratarja, ki drevi proti Galatasarayu sploh ne bo v ekipi, se niso končala. Novinarji so še naprej vrtali v Mourinha, a ta je bil na njihovo ofenzivo pripravljen. Eno od vprašanj je postavil tudi radijski voditelj Fernando Burgos iz postaje Onda Cero, Mourinho pa mu je odgovoril tako, da je iz žepa potegnil list papirja, kjer so bile zapisane nekdanje izjave ravno tega novinarja. »Igrati mora tisti nogometaš, ki je v danem trenutku v najboljši formi, in ne tisti, ki je v preteklosti osvojil največ lovorik. Nihče ne sme biti v začetni enajsterici samo zaradi svojega statusa in slave,« je Mourinho prebral nekdanje besede enega od svojih največjih kritikov med novinarji, ki naj bi bil dober Casillasov prijatelj.

Zdi se, da ima Mourinho še največ podpornikov v taboru Galatasaraya. Tam ga s hvalospevi zasipajo Didier Drogba, Wesley Sneijder, Hamit Altintop, Fatih Terim... Turški klub bo v Madridu podpiralo kar deset tisoč navijačev, v obeh ekipa pa praktično ni težav s poškodbami. Manjkal bo zgolj Tomaš Ujfaluši pri Galatasarayu.