Za ogrevanje na uvodnem večeru bosta poskrbeli legendarni skupini Niet in VIA Ofenziva. Od leta 2008 spet aktivni Niet so svoj zadnji album Rokovnjači objavili konec lanskega leta. Glasba je nastala za istoimensko gledališko predstavo, o albumu pa je Igor Bašin zapisal: »Od kultne Depresije iz leta 1984 veljajo punk balade za najtrdnejše avtorsko žezlo Niet, kar velja tudi za zadnjo izdajo. Z njo so Niet ostali zvesti samim sebi – in v tem so podobni rokovnjačem.« Posebno presenečenje bo nastop skupine VIA Ofenziva, ki je leta 1983 nastopila na Novem rocku in nato izginila s prizorišča. Skupina zopet nastopa šele v zadnjih letih, sicer bolj sporadično, med drugim tudi v radijski oddaji Izštekani, pred dvema letoma.

Na festivalu bodo naslednji teden nastopili še metalci Avven, zasedba Balladero, dvojec Da Phenomena, petek bo rezerviran za akustičen nastop skupine Zaklonišče prepeva, v soboto pa bo nastopil hrvaški General Woo. Do konca aprila se bodo med drugim zvrstili še nastopi kanadskega kantavtorja Grega Rekusa, avstralske punrock skupine Migre le Tigre, švedskih rockerjev From the Tracks in mehiške skupine Los Explosivos.

Med domačimi zasedbami velja omeniti skupino Werefox, ki bo nastopila 10. aprila, za akustičen nastopa sta se odločila tudi Siddharta in skupina Mi2. Domače barve bodo zastopali še Kill Kenny, Evil Eve, Gonoba, Heavenix, Neomi in Avtomobili. Več o programu je mogoče najti na spletni strani Orto bara.nr