Še študiraš in te zanima delo v mednarodni organizaciji na Nizozemskem? Organizacija za prepoved kemičnega orožja OPCW išče študenta za delo v tehničnem sekretariatu. Praksa traja od treh mesecev do pol leta in ni plačana. Prijave zbirajo do 5. aprila. Več informacij je na http://jobs.euractiv.com/job/internship-notice-springsummer-term-2013-94054.

Želiš opravljati prakso v Bruslju? Imaš univerzitetno izobrazbo in dobre komunikacijske sposobnosti? Tekoče govoriš angleško in imaš nekaj izkušenj z organizacijo dogodkov? Evropsko združenje za promocijo kogeneracije COGEN Europe išče praktikanta, ki bo urejal spletno stran in bazo podatkov, pomagal pri pripravi dogodkov in drugih dejavnostih. Praksa se začne 22. aprila in traja za štiri mesece. Izbrani kandidat bo prejemal 300 evrov mesečnega nadomestila. Rok za prijavo je 14. april. Več informacij je na http://www.cogeneurope.eu/medialibrary/2012/02/07/7bd71c3b/Internship%20Desciption%20COGEN%20Europe.pdf.

V Bruselj in Krakov

Nevladna organizacija Mednarodna krizna skupina išče praktikanta za pomoč spletnemu uredniku. Zadolžitve: ažuriranje spletne strani, blogov ter intraneta, delo z družbenimi mediji (FB, Twitter, YouTube), pomoč pri pripravi in izidu publikacije CrisisWatch, pomoč pri oblikovanju nove grafike za spletno stran, spremljanje spletnih medijev in administrativna pomoč. Pogoji so končan dodiplomski študij (multimedije, web design, novinarstvo, mednarodni odnosi itn.) ter odlično znanje angleškega jezika in poznavanje jezika html. Praksa poteka v Bruslju in ni plačana, izbrani kandidat pa bo prejemal nadomestilo za kosilo in potne stroške. Rok za prijavo je 30. april. Več podatkov je na http://www.crisisgroup.org/en/about/employment/internships/vacancies/brussels/online-media-intern.aspx.

Je praksa obvezni del tvojega univerzitetnega izobraževanja? Morda jo lahko opraviš pri Mednarodni diabetični zvezi v Bruslju. Zadolžitve: ažuriranje spletne strani, koordinacija družabnih omrežij, pomoč pri načrtovanju svetovnega dneva diabetesa in svetovnega diabetičnega kongresa. Rok za prijavo je 15. maj. Več na http://jobseurope.net/job/18242/communication-intern-at-international-diabetes-federation/.

Si še študent, se zanimaš za politiko in bi se rad udeležil poletne šole? Na Centru za evropske študije na Univerzi Jagiellonian v Krakovu bo od 24. junija do 14. julija potekala poletna šola z naslovom Nation, Democracy and Citizenship in Central Europe. Delo bo potekalo v obliki seminarjev in predavanj. študentje pa bodo lahko aktivno sodelovali v razpravah s strokovnjaki. Za udeležbo lahko prejmeš tudi osem kreditnih točk. Rok za prijavo je 1. april. Za več informacij piši na e-naslov: ces.office@uj.edu.pl.

Sedem programov poletne šole

Si študent ali nedavni diplomant in želiš del poletja preživeti z izobraženimi mladimi z različnih koncev sveta? Obišči eno izmed poletnih šol v Pragi, ki bodo letos organizirane že desetič zapored. Na voljo je sedem različnih programov: European politics: Interest versus Culture, Crime, Law and Psychology, The Future of Europe: Lobbying in Brussels, China: a World Superpower – Mytht or Reality, Breaking the Chains of Poverty, The Future of School ter The End of Consumption as We Know It. Prvi štirje se bodo odvijali med 29. junijem in 6. julijem, zadnji trije pa med 6. julijem in 13. julijem. Več informacij je na: http://praguesummerschools.org/.

Si absolvent z znanjem nemškega jezika? Te zanima, kako v praksi deluje nemški parlament? Želiš v prihodnosti aktivno sodelovati v javnem življenju? Poteguj se za štipendijo, ki jo podeljuje nemški parlament in pridi na prakso v Berlin. Pogoj: dobro znanje nemškega jezika. Praksa poteka od 1. marca 2014 do 31. julija 2014. Rok za prijavo je 30. junij. Štipendija znaša 450 evrov na mesec, ob tem je plačana tudi nastanitev v študentskem domu in povrnjeni so stroški prevoza. Več informacij je na http://www.bundestag.de/bundestag/europa_internationales/internat_austausch/ips/info/slowenien.html.

Bi kot študent ali diplomant rad izpopolnil svoje znanje nemškega jezika v nemško govorečem okolju? Nemška zvezna dežela Bavarska podeljuje štipendije za tečaje nemškega jezika v mestih München, Passau, Regensburg, Bamberg in Bayreuth. Tečaji bodo avgusta, štipendija pa krije stroške tečaja, nastanitve ter vključuje tudi žepnino. Rok za prijavo je 1. april, dodatne informacije pa so na: http://www.uni-regensburg.de/bayhost/stipendien/sprachkurse-in-bayern/index.html.jpš