Petkratna zmagovalka Miamija Serena Williams je v polfinalu blestela z igro na svoj servis, servirala kar 12 asov in v 65 minutah igre dobila kar 83 odstotkov prvih servisov. V finalu bo skušala postati šele četrta igralka, ki bo na turnirju zmagala šestkrat. Doslej je to uspelo Chris Evert, Steffi Graf in Martini Navratilovi.

"Zelo sem vesela, da sem se uvrstila v finale. Na igrišču sem se dobro počutila in nisem delala nepotrebnih napak. Turnirja nisem najboljše začela, a sem nato s preudarnimi nastopi napredovala. Šarapova dobro igra in finalni dvoboj bo prav gotovo poslastica. Zmeraj so najini dvoboji lepa predstava za gledalce," je po uvrstitvi v finale dejala Serena Williams.

"To mesto imam nadvse rada, gledalci so odlični, veliko bi mi pomenilo, če bi zmagala, saj sem si to želela že od malih nog. Osvojiti turnir v Miamiju ali Indian Wellsu je vrhunski dosežek," je dejala Šarapova, ki bo tokrat igrala že v petem finalu tega turnirja, vedno doslej pa je izgubila; proti Kim Clijsters leta 2005, Svetlani Kuznecovi leta 2006, Viktoriji Azarenka leta 2011 in Agnieszki Radwanska lani. "Upam, da se bom zbrala in v finalu zaigrala kot je treba za zmago," je še dejala Šarapova.

Murray izločil Čilića, Gasquet pa Berdycha

Na moškem mastersu v Miamiju (4,3 milijona dolarjev nagradnega sklada) pa sta bila odigrana še preostala četrtfinalna dvoboja. Britanec Andy Murray, drugi nosilec, je izločil Hrvata Marina Čilića s 6:4 in 6:3, Richard Gasquet, osmi nosilec iz Francije, pa je bil boljši od četrtopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha s 6:3 in 6:3.