Stadion Joao Havelange, domovanje nogometnega kluba Botafogo, na katerem naj bi v času OI 2016 potekala atletska tekmovanja, bo zaprt, dokler ne bodo rešili težav s streho, je dejal Paes. "Stadion bo ostal zaprt za nedoločen čas. Če to pomeni leto dni, bo pač zaprt leto dni," je odločen Paes, ki je po posvetu s strokovnjaki izvedel, da težave predstavljajo veliko nevarnost za gledalce.

"Z varnostjo se ne gre kar tako igrati," je dejal za časnik O Globo. Stadion bo zaprt in ga ne bodo uporabili za bližnji pokal konfederacij, generalko za mundial, ki bo junija letos. Tudi Botafogo si mora poiskati novo začasno domovanje.

Novica o zaprtju stadiona je prišla ravno v času, ko Brazilci s precejšnjo zamudo obnavljajo najbolj znameniti stadion v Riu, Maracano, ki je gostil finale mundiala 1950.

V začetku meseca je generalni sekretar Fife Jerome Valcke po obisku prizorišč dejal, da nimajo plana B, če bi se kaj zgodilo ali če bi dela zamujala na Maracani ali katerem drugem od petih stadionov za pokal konfederacij.