Obama, ki prihaja iz Chicaga, je hkrati gostil tudi prvake poklicne nogometne lige MLS moštvo Los Angeles Galaxy in se pošalil, da malce zameri, ker ravno Los Angeles osvaja vsa prvenstva. Vendar pa je obema ekipama čestital in dejal, da ju je lepo gostiti. Ne le zato, ker prihajata iz istega mesta, ampak tudi zato, ker si delita tudi zgodbi o "povratku".

Los Angeles Galaxy je osvojil prvenstvo v nogometu drugič zapored po številnih poškodbah, Kralji pa so osvojili Stanleyjev pokal kot prva šele osmouvrščena ekipa končnice. Obama je povedal, da je zaradi njihovega uspeha celotna Amerika spoznala, da ima južna Kalifornija veliko hokejskih navdušencev.

Obama, ki v prostem času igra predvsem košarko, je nato od kapetanov dobil dresa obeh ekip, od nogometašev pa še žogo, ki jo je malce odbijal z glavo. Nogometaši in hokejisti so se potem še družili še s prvo damo ZDA Michelle Obama, ki jih je navduševala za svojo pobudo o zdravem življenju za ameriške otroke z boljšo prehrano in več gibanja.