Sejem, ki se bo sklenil 28. marca, ponuja vpogled v trende na področju otroške in mladinske literature. Na njem so predstavljeni tudi izzivi digitalnega založništva, poleg tega ponovno odkriva velike ilustratorje iz preteklosti. Ob jubileju so se organizatorji povezali z Univerzo v Bologni, italijanskim Združenjem založnikov in Švedsko, ki je letos častna gostja na sejmu, ter pripravili pester program. Na razstavi ilustracij, ki sejem spremlja od leta 1967, se letos predstavlja 77 avtorjev iz 60 držav.

Jubilej so v Bologni obeležili tudi s publikacijo Bologna - 50 let otroških knjig z vsega sveta. V njej poudarek ni le na zgodovini in uspehih sejma samega, ampak predstavlja tudi pomemben prispevek k študijam o otroških knjigah in ilustraciji, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji sejma.

Založba Mladinska knjiga se letos na sejmu predstavlja na dveh stojnicah. Poleg sodelovanja na slovenski nacionalni stojnici ima že nekaj let tudi lasten kotiček na stojnici C30 v hali 29. Na 16 kvadratnih metrov razstavnih površin, ki jih krasijo podobe mačk, je poleg knjig Lile Prap, na čelu z letošnjo novostjo Mačji zakaji, predstavljen tudi izbor novejših knjig za otroke, so sporočili iz založbe Mladinska knjiga.

Med avtorji in ilustratorji oziroma knjigami, ki krasijo stojnico Mladinske knjige, v založbi izpostavljajo še pravljico bratov Grimm Železni Janez, Močvirnike Barbare Simoniti in Petra Škerla ter knjigi Bober Bor Andreja Rozmana Roze in Zvonka Čoha in Mrožek, mrožek Petra Svetine in Mojce Osojnik.