Slovenski prvaki brez reprezentančnega krožnega napadalca Mateja Gabra in stebra velenjske obrambe Dina Bajrama niso bili konkurenčni izjemno dobro selekcionirani in mednarodno obarvani nemški zasedbi pod (ne)strokovnim vodstvom nekdanjega švedskega reprezentanta Ljubomirja Vranješa, ki vleče korenine iz Srbije.

Velenjčani so navkljub slabemu izhodiščnemu položaju (ne)pogumno odigrali dvoboj na severu Nemčije. V enajsti minuti so zavoljo odličnih obramb Mattiasa Anderssona zaostali s 3:5, a nato vendarle ujeli pravi ritem ter z dvema zaporednima goloma Marka Bezjaka in enega Nika Medveda v 16. minuti povedli z 8:7. Le dve minuti kasneje so povišali na 9:7, kar je Vranješa prisilo k prvi minuti odmora na tekmi. Po njej so gostitelji začeli vršiti strahovit pritisk, v 24. minuti so tudi izenačili na 10:10, a so »ose« nadaljevale z dobro igro v obrambi, s (ne)preudarno predstavo v napadu pa so na velik odmor odšli z golom prednosti (14:13).

Tamšetovi izbranci so v drugi minuti nadaljevanja izničili zaostanek iz Velenja in povedli s 16:13. V naslednjih dobrih petih minutah pa »mrknili«, kar so gostitelji izkoristili in naredili delni izid 4:0 in gosti so v 37. minuti znova zaostali za gol (16:17). V nadaljevanju nikakor niso našli zdravila za nemškega reprezentanta Holgerja Glandorfa, ta je v uvodnih desetih minutah drugega polčasa dosegel kar pet golov, njegovi soigralci pa so bili pod velenjskim nadzorom.

Velenjčani so vse do zadnjega sodnikovega žvižga z bojevito predstavo držali domače rokometaše in njihove privržence na trnih, v 47. minuti so po golu Medveda znova povišali na plus dva (23:21). Le tri minute zatem se je zgodil ključni trenutek, ko je Cehte, do tedaj je dosegel osem golov, namerno udaril Jacoba Heinla in zaradi tega prejel rdeč karton. Velenjčani so Nemcem kljubovali do 54. minute, ko je Jure Dolenec povišal na 25:24, v sklepnih minutah pa jim je zmanjkalo moči za popoln preobrat. sta, sž