Dvajsetletni Prevc je v Planici očitno dobil krila. Bil je samozavesten, odločen in pogumen, da postavi nov mejnik. Na pohodu do zmage ga je prehitel le vladar svetovnega pokala Schlierenzauer. Robert Kranjec je bil slabe volje, ker je bila poskusna serija zaradi premočnega vetra odpovedana po desetih tekmovalcih. Imel je predstavo, kako se bo lotil tekme, vendar ni vedel, kako bo vse skupaj izvedel. »Ko sem hotel dodati tisto, kar običajno naredim na tekmi, so mi ušle noge, zato je bil zaostanek po prvi seriji prevelik, da bi lahko naredil kar koli več. Če si že po prvem skoku v ospredju, je tudi energija drugačna,« je tekmo ocenil Robert Kranjec, ki je takoj po pristanku Schlierenzaureja stopil v iztek in Avstrijcu športno čestital za osvojitev malega kristalnega globusa.

»Nisem razočaran, ker nisem pred Schlierenzauerjem, saj je pokazal odlične polete. Tudi če bi bil uvrščen mesto pred njim, bi bil zaostanek za mali globus še vedno izjemno velik. Ne nazadnje bom še vedno drugi letalec zime, kar je super dosežek. Schlierenzauer je znova potrdil, zakaj ima največ zmag nad vsemi,« je dodal Kranjec, ki se je iskreno veselil drugega mesta Prevca. Glede na včerajšnji izkupiček je Slovenija favorit za zmago na današnji ekipni tekmi. »Počasi v klanec, da ne bomo tako v Predazzu vsi razočarani. Najprej je treba narediti osem brezhibnih poletov, a tudi konkurenca je izjemno kakovostna. To bo povsem nova tekma v drugačnih pogojih z vzgonskim vetrom,« je previden Kranjec.

Jurij Tepeš, ki je neverjetno pogumen, je bil v prvi seriji znova neučakan, s čimer jezi tudi očeta Mirana. V finalu je končno naredil polet (najboljši izid serije), kakršnega od njega pričakuje strokovno vodstvo. »Drugi skok je bil točno takšen, kot sem si želel, v prvem nisem točno vedel, kaj bi naredil. Bil je slab, a sem imel srečo, da je bila tekma na letalnici in sem se izvlekel s popravki. Na skakalnici bi bil daleč zadaj. Zdaj vsaj vem, kako moram skočiti na tej letalnici. S šestim mestom sem zelo zadovoljen. Vse skupaj je dobra napoved za zadnji dve tekmi sezone. Upam, da bomo leteli proti 240 metrom in ne na pukl,« je menil Jurij Tepeš. Na pripombo, da bi Slovenija včeraj zmagala, če bi bila ekipna tekma, je odvrnil: »Sobota je nov dan.«

Potem ko je Andraž Pograjc na skandinavski turneji osvojil prvo točko svetovnega pokala, je v Planici s 17. mestom dosegel najboljšo uvrstitev kariere, obenem pa pokazal veliko občutka za letenje. »Že dober mesec sem kazal dobre skoke, a si nisem upal niti pomisliti na to, da bom uvrščen tako visoko. Če bi mi pred tekmo kdo ponudil 17. mesto, ne bi takoj podpisal, saj se ne predajam brez boja,« je poudaril Andraž Pograjc, ki si je tako izboril mesto na današnji ekipni tekmi ter tudi jutri.

S trenerske tribune je v iztek nasmejan prišel tudi selektor slovenske reprezentance. »Vrhunska predstava. Nisem vedel, kako so se fantje dogovorili, kdo bo tokrat na stopničkah. Čestitke vsem štirim fantom za lepo predstavo in uvrstitve. Vsi me po malem presenečajo. Prevc je bil suveren. Kranjec ima še rezerve in bo letel še bolje. Tepešev drugi polet je bil končno takšen, kot ga zna narediti. Pograjc me je prijetno presenetil, potem ko je že na skandinavski turneji kazal dobro formo. Z njim smo dobili še četrtega tekmovalca za ekipno tekmo. Imamo močno zasedbo, zato gremo na ekipni tekmi na zmago. Zmaga Schlierenzauerja je povsem zaslužena, saj je potrdil, da je trenutno številka ena,« je menil Goran Janus, ki se je veselil novega mejnika. Slovenija je prvič v pokalu narodov presegla mejo 4000 točk, za kar ima velike zasluge tudi spremljevalno moštvo.