Sicer pa so lastniki Palome odločali še o predlogu, da se osnovni kapital zniža še za dodatnih 1,3 milijona evrov, ki jih bodo prenesli v kapitalske rezerve. Osnovni kapital podjetja se bo tako ob soglasju delničarjev, med katerimi je večina še vedno državnih, po obeh sklepih znižal na dobrih pet milijonov evrov.

Sladkogorska družba je lani ustvarila 84,2 milijona evrov prihodkov in ob tem dosegla 3,8 milijona evrov denarnega toka. Predvsem zaradi nižje prodaje v zadnjem trimesečju je Paloma ustvarila izgubo iz rednega poslovanja v višini 453.000 evrov.

Za letos načrtujejo prihodke v višini 90 milijonov evrov in 6,5 milijona evrov čistega denarnega toka, kar nameravajo doseči s proizvodnjo dobrih 68.000 ton izdelkov.

Kot so še sporočili iz Palome, so v prvih dveh mesecih leta ustvarili za okoli 12,7 milijona evrov prihodkov od prodaje in 500.000 evrov čistega denarnega toka.

Sicer pa je uprava pod vodstvom Darka Bračiča pripravila sklop ukrepov na prodajnem in tehničnem področju, ki se že izvajajo, prav tako pa si z aktivnostmi na trgu prizadevajo omiliti učinke manjšega povpraševanja tako v segmentu lastne blagovne znamke kot tudi trgovskih blagovnih znamk.