Za Dallas, ki je še drugič zapored v medsebojnih obračunih ugnal prvake, sta zadela veterana v njegovih vrstah, 41-letni Jaromir Jagr in leto mlajši Ray Whitney. Kraljem ni pomagalo, da so bili precej nevarnejši tekmeci. Proti vratom Dalasa so sprožili 40 strelov, Dallas pa proti kalifornijskemu vratarju Jonathanu Quicku le 19. A Lehtonen je bil tokrat izjemno razpoložen, ubranil je vse strele in prvič v sezoni ohranil ničlo.

"To se zgodi, ko tvoj vratar zaklene vrata. On je poskrbel za 40 minut, napadalci pa za zadnjih 20 in vse se je izšlo po načrtih," je bil zadovoljen trener gostov Glen Gulutzan. Dallas je tako končal niz petih domačih zmag kraljev, ki se je začel prav po prejšnjem gostovanju zvezd v Kaliforniji, ko so 7. marca slavile s 5:2.

Junak hokejskega dneva v NHL je bil sicer vratar New Jerseyja Martin Brodeur. Ne le, da je na prvi tekmi po vrnitvi na led zaradi poškodbe ustavil 17 strelov tekmecev in dobil le en gol, tudi dosegel je zadetek. Že na začetku tekme je namreč Jordan Staal skušal podati soigralcu Timu Gleasonu, toda plošček je nerodno odskočil od ograde in se počasi skotalil v prazen gol Caroline. Vratar Dan Ellis je takrat že zapustil vrata, ker je pred tem sodnik dvignil roko za izključitev na strani New Jerseyja, Brodeur pa je bil zadnji na strani tekmecev, ki se je dotaknil ploščka. Za Brodeurja je bil to sicer tretji gol v bogati karieri.

Po takšni predstavi pravzaprav ni bilo kaj dodati, a je trener vragov Peter DeBoer vseeno v šali dejal, da je manjkala pika na i: "Če bi se denimo še stepel za nas, bi bilo pa vse skupaj res popolno."

Vratar Washingtona Braden Holtby je z 20 obrambami na tekmi z Winnipegom četrtič v sezoni ostal nepremagan. Sam sicer ni zadel, njegovi soigralci v napadu pa štirikrat, med drugim je 13. gol v sezoni dosegel zvezdnik Aleksander Ovečkin.

Tekmo v Buffalu so odločili kazenski streli, potem ko je bil izid med Buffalom in Torontom po rednem delu 4:4 in ni pomagal niti podaljšek. Šele po šesti seriji kazenskih strelov je bil znan zmagovalec, točki sta ostali doma po zaslugi Steva Otta.