Igralci iz Šaleške doline so se proti srečnemu prizorišču za slovenski rokomet - Celjani so v Flensburgu leta 2004 potrdili naslov lige prvakov - odpravili že danes, odločilno tekmo na izpadanje pa bodo igrali v soboto, 23. marca, ob 16.30.

V velenjskem taboru se zavedajo, da je pred njimi izjemno težka naloga. Trenutno tretjeuvrščena zasedba v bundesligi se je v Rdeči dvorani prikazala kot popolna zasedba brez izrazitih pomanjkljivosti, svojo odlično pripravljenost pa je potrdila tudi na sredini generalki za sobotni mednarodni obračun z Gorenjem, ko je v derbiju 25. kroga na domačem igrišču premagala drugouvrščeni Rhein-Neckar Löwen s 30:27.

V velenjskem taboru pred izjemno zahtevno tekmo niso vrgli puške v koruzo, strateg Branko Tamše pa predvsem upa, da bo v Flensburgu lahko računal na kakšnega dodatnega igralca, ki so bili v minulem obdobju izven pogona zaradi poškodb ali bolezni.

"Če bomo usposobili kakšnega dodatnega igralca, tu predvsem mislim na zunanja igralca Klemna Cehteta in Darka Cingesarja, in imeli priložnost v ogenj poslati več igralcev, potem verjamem v našo dobro predstavo. Upanje umira zadnje, na severu Nemčije bomo dali vse od sebe, čeprav se zavedamo, da je pred nami izjemno težka naloga. A igra se še šestdeset minut, v tem času pa se lahko zgodi marsikaj. Enostavno moramo upati in verjeti v naše sposobnosti," je dejal Tamše.

Velenjčani so v zadnjem preizkusu pred odhodom v Nemčijo visoko premagali mariborski Branik s 40:28, na tej tekmi pa je bil najbolj učinkovit Jure Dolenec z devetimi goli. "Stvar je jasna: če želimo Flensburg premagati za več kot tri gole, potem bomo morali v soboto prikazati popolno predstavo. Verjamem, da smo sposobni pripraviti presenečenje," je pred odhodom v Nemčijo dejal slovenski reprezentant Dolenec.

Pravico na slovensko-nemškem klubskem obračunu bosta delila Portugalca Ivan Cacador in Eurico Nicolau.