Zadnja tekma sezone svetovnega pokala v paralelnem veleslalomu v Sierri Nevadi je odpadla zaradi močnega dežja. Ker proga ni bila pripravljena za nastope, so obveljali zadnji rezultati oziroma seštevki točk.

V deseterici najboljših v paralelnih disciplinah je tudi Rok Marguč, ki je zasedel sedmo mesto. Rok Flander je 21., Jernej Demšar 37., Tim Mastnak mesto slabši, Izidor Šušteršič 39., Jure Hafner pa 49.

V ženski konkurenci se je skupne zmage veselila Švicarka Patrizia Kummer pred Avstrijko Marion Kreiner in Kanadčanko Caroline Calve. Najboljša Slovenka je Gloria Kotnik na 36. mestu. Iva Polanec je bila 47., Patricia Mastnak pa 57.

Košir tako visoko v seštevku še ni bil

"Mislim, da je bila vedno moja največja želja biti skupno med najboljšimi. Želel sem dokazati, da sem tega sposoben. Čeprav je težko držati visoko raven skozi vso sezono, saj pridejo tudi slabši dnevi, poškodbe, moram reči, da sem s to sezono zadovoljen," je povedal Košir. Slednji tako visoko v seštevku še ni bil. Prvič je na stopničke v svetovnem pokalu stopil leta 2008 v Arosi, od takrat pa svojo pripravljenost in dosežke stopnjeval.

Devetindvajsetletni Tržičan svoje uspehe pripisuje tudi svoji ekipi. "Z mojo majhno ekipo smo kakovostno delali in najpomembnejši deli sezone so bili najboljši. Lahko bi bilo včasih še bolje, ampak analiza bo pokazala napake, ki jih bomo v prihodnje popravili. V zadnjih nekaj tekmah nisem pokazal vsega, kar znam. Ker sem bil blizu najboljšim, blizu dobri uvrstitvi v skupnem seštevku, sem včasih tudi preveč tvegal in s tem kdaj tudi izgubil," je povedal Košir.

Slednji ima visoke cilje tudi za prihodnje leto, ko so na sporedu olimpijske igre v Sočiju. "Jaz imam enostaven sistem, to je izboljšati dosežke, ki sem jih dosegel. Če govorimo za olimpijske igre, kjer sem bil v Vancouvru šesti, je to za Soči boljše kot šesto mesto, v skupnem seštevku pa boljše kot letos. Moja največja motivacija je doseči tisto, česar še nisem," je še dejal Košir.