Predprodaja vstopnic za razstavo o Bowieju je obveljala za rekordno v Muzeju Victoria in Albert. Poprej so v londonskem razstavišču vnaprej prodali največ okoli 20.000 vstopnic za katero od razstav.

Na postavitvi "David Bowie Is", ki bo zajela pet desetletij glasbenikovega ustvarjanja, bodo na ogled instrumenti, na desetine kostumov, risbe, rokopisi pesmi in zapisi iz Bowiejevega dnevnika.

Razstava bo obsegala tudi glasbenikovo sodelovanje z umetniki s področja mode, zvoka, grafičnega oblikovanja, gledališča in filma, raziskovala pa bo tako glasbenikov ustvarjalni proces kot tudi njegov vpliv na umetnost in kulturo.

V londonskem muzeju naj bi bila razstava na ogled do 28. julija, a so jo zaradi izrednega zanimanja še pred odprtjem podaljšali do 11. avgusta.

Danes 66-letni glasbenik, ki živi v ZDA, se je leta 1947 rodil v Londonu kot David Robert Jones. Umetniško ime si je nadel leta 1965. V zgodovino pop glasbe se je vpisal kot človek tisočerih obrazov, umetniških imen in glasbenih slogov, od glam rocka, belskega soula do elektronske glasbe. Nastopil je tudi v več filmih in televizijskih produkcijah.

Natanko na 66. rojstni dan je Bowie izdal single z naslovom "Where Are We Now?", s katerim je napovedal izid svojega najnovejšega albuma "The Next Day", ki je na voljo že od začetka marca. Nanj so njegovi oboževalci čakali deset let.