Korošci so sinoči svojo Tino sprejeli kot kraljico. Ko je deset minut čez sedmo uro zvečer vsa nasmejana stopila na oder pred dvorano Kulturnega doma v Črni na Koroškem, so ljudje navdušeno na ves glas vzklikali: »Tina, Tina, naša Tina!« Slovenske zastave so plapolale, Tinini navijači so pod dežniki prepevali in mahali s transparenti. Vzdušje v Črni, rojstnem kraju naše 29-letne šampionke, ki je letos podrla vse rekorde in uresničila svoje sanje, je bilo nabito z močnimi čustvi in od velikega veselja so marsikomu po licih spolzele solze sreče.

Tudi slabo vreme jih ni motilo

»Zdravo vsem vztrajnim! Bravo!« so bile prve besede, ki jih je Tina izrekla v mikrofon večtisočglavi množici ljudi, ki so jo tako toplo sprejeli po končani fenomenalni smučarski sezoni. Ljudje so bili namreč ob sedmi uri zvečer že skoraj otrpli od mraza in povsem premočeni od snega in dežja, a jih tudi slabo vreme ni odvrnilo, da se ne bi udeležili sprejema. »Tudi nje nista motila dež in sneg, ko je trenirala in zmagovala. Danes ni dan za tarnanje, danes je dan za veselje in praznovanje. Ta punca je naša in zaradi nje zdaj vsi vedo, kdo smo Korošci,« je ponosno razlagal Tilen Kovač, ki se je s prijatelji v kombiju pripeljal iz Dravograda. »Avte smo pustili doma, da bomo lahko pili. To, kar je v letošnji sezoni pokazala naša Tina, je treba proslaviti z vinom. Danes bo fešta do jutranjih ur,« je bil ves razgret mladi Korošec. Težko je bilo oceniti, koliko ljudi se je udeležilo včerajšnjega sprejema za Tino. Ulice so bile nabito polne, prav tako gostilne, kjer so se ljudje veselili že od zgodnjih popoldanskih ur. Marsikdo je vzel celo dopust ali prosti dan, da se je lahko sprostil in se brez zadržkov prepustil rajanju in veselju. Prišli so mladi in tisti že malo v letih. Starši so na ramenih prinesli otroke, mraz in dež pa nista pregnala niti tistih, ki so se morali pri hoji zaradi zdravstvenih težav opirati na bergle. Kot je dejala županja Črne na Koroškem Romana Lesjak, je prav zaradi Tine sinoči k njim prišlo več ljudi, kot je vseh občanov Črne. Teh pa je 3600. Da bi ji pokazali, kako jo cenijo, so ob vstopu v občino postavili celo novo tablo, na kateri ne piše več Črna, temveč Tina na Koroškem.

Tina kar malo žalostna, da je konec sezone

»Tako zelo smo ponosni nanjo, da se z besedami tega ne da opisati,« nam je z nasmehom na obrazu pripovedoval domačin Ciril Golob. »Ni samo najboljša v Sloveniji, temveč na celem planetu. Vse tekme sem spremljal pred televizorjem in stiskal pesti zanjo,« je še dejal Golob.

Za dobro razpoloženje so že pred prihodom Tine in njene ekipe poskrbeli slovenski glasbeniki, ki so z rokerskimi pesmimi podžigali dobro voljo in netili silovita čustva. Ko je Matjaž Jelen prepeval tisto o pravljici o mavričnih ljudeh, so si ljudje brisali solze in marsikdo je priznal, da že dolgo ni bil tako ganjen kot ravno sinoči. Tudi Tina je bila ganjena, ko je videla, kakšen sprejem so ji pripravili njeni Črnjani. »Hvala vsem! Vesela sem, da smo naredili tako dobro sezono. Vi ste bili ves čas v mojih srcih. Črna je moj kraj, nimam besed,« je razgreti množici dejala naša najboljša smučarka vseh časov. Ko so jo vprašali, kaj bo zdaj počela in kako si bo odpočila od napornih tekem, je preprosto odvrnila, da je kar malo žalostna, ker je vsega konec. »Kdor se ukvarja s športom, dobro ve, da je kot droga. Zleze ti pod kožo. Ja, konec je, kakšna škoda.« Še preden pa je odšla z odra in se pridružila svojim najdražjim, se je z mikrofonom v roki sklonila k veliki torbi in navihano dejala: »Nekaj imam za vas. Ali vas zanima, kaj imam? Pa res? Fejst bodite glasni. Še bolj! Tri, dva, ena, zdaj!« Iz torbe je vzela velik in težak kristalni globus in ga ponosno dvignila visoko nad glavo. Množica je od navdušenja skoraj ponorela, Tina pa jo je nasmejana povabila: »Zdaj pa se gremo veselit!«