Di Stefano je od novoimenovanega papeža starejši le 10 let, v svoji kolumni za španski športni dnevnik Marca pa je ugotovil, da je z Bergoglio hodil v isto šolo, prav tako pa sta živela zelo blizu.

»Kot si lahko predstavljate, me je njegovo imenovanje nadvse razveselilo. Papež je bil verjetno eden izmed otrok, s katerimi sem igral nogomet. V naši soseski smo imeli več ekip, ki smo druga proti drugi igrali do mraka. Sicer bi morali vprašati papeža, ali sva skupaj igrala nogomet, saj sem bil jaz takrat kot član mladincev pri River Plateu precej bolj slaven. Vsi so me poznali,« se je v svoji kolumni pobahal 86-letnik.

Di Stefano velja za enega najboljših nogometašev vseh časov, največji pečat pa je pustil pri kraljevem klubu, za katerega je igral med letoma 1953 in 1964.

Papež Frančišek, ki je velik navijač argentinskega San Lorenza, pa ni edini papež, ki obožuje najpomembnejšo postransko stvar na svetu. Njegov pokojni predhodnik Janez Pavel II. je namreč v mladosti večkrat stopil med vratnici.