Robert, kaj porečete na tekmo v Oslu? Bi se dalo skočiti na vrh?

Z rezultatom sem zelo zadovoljen. Škoda le, ker sem imel v drugi seriji slabše pogoje od Schlierenzauerja in Žyle. Na tej skakalnici moraš imeti v izteku dobre pogoje, sicer te veter ne odnese dovolj daleč. Škoda. Zdi se mi, da bi lahko zmagal, a če potegnem črto, je tudi tretje mesto v redu. Kaj hitro bi se mi lahko ponesrečilo in bi pristal na četrtem mestu.

Kako se počutite v zraku?

Precej domače. Dobro čutim smuči in telo, tako da tukaj nimam nobenih pripomb.

Na kaj ste pomislili ob pristanku?

Najprej sploh nisem imel pravega občutka, kako je šlo mojim predhodnikom. Vedel sem le, da sta šla zmagovalca daleč, zato nisem niti ugibal, kam me bo pripeljal drugi skok. Je bil pa dober občutek, ko sem zagledal številko tri.

Stopnjevanje forme je odličen obet za Planico.

Zdaj se moram dobro regenerirati in se prepustiti Planici. Tam sem vedno v svojem svetu. Bomo videli, kako bo, zagotovo pa bom užival.

Po kaj greste v Planico?

Tu nimam kaj dosti povedati. Najprej je treba tehnično dobro odskakati, se sprostiti, uživati in leteti čim dlje. Rezultatsko ne bi ničesar napovedoval, je pa seveda glavni cilj prehiteti Schlierenzauerja. To bi bil enkraten zaključek sezone. Ekipna tekma? Vsi štirje tekmovalci bomo morali leteti čim bolje. Imamo hudo konkurenco v Japonski, Avstriji, Nemčiji, močni so tudi Norvežani. Treba bo prikazati osem dobrih poletov in potem bomo videli, kako se bo razpletlo. Nekaj časa do Planice je še ostalo. Do srede me čakajo treningi s poudarkom na gibljivosti, nato se bomo preselili na prizorišče.