Kvalifikacije so bile v soboto polne zapletov. Zaradi slabega vremena so se že začele s polurno zamudo, po prvem delu pa so jih tekmovalni komisarji prekinili in prestavili začetek drugega in tretjega dela. Po uri čakanja so se odločili, da bodo preostanek kvalifikacij preložili na nedeljo.

V težkih pogojih so imeli številni dirkači težave s svojimi bolidi že v prvem delu. Britanec Lewis Hamilton je s svojo srebrno puščico zdrsnil v zaščito ob progi in pri tem polomil zadnje krilce. Brazilec Felipe Massa je poškodoval prednji del dirkalnika, podobno pa se je zgodilo novincu v moštvu Sauberja, Estebanu Gutierrezu, in obema voznikoma Caterhama, Giedu van der Gardeju in Charlesu Picu.

Težave pa so imeli dirkači že na prvem sobotnem prostem treningu. Svetovni prvak Nemec Sebastian Vettel, ki je dobil oba prva prosta treninga in potrdil vlogo favorita tudi za leto 2013, je trening zaradi težav s hidravliko končal predčasno in bil le 12. Najhitrejši je bil dirkač Lotusa Francoz Romain Grosjean pred obema ferrarijema Špancem Fernandom Alonsom in Brazilcem Felipejem Masso.

Tekma bo predvidoma na sporedu ob 7. uri zjutraj.