Jorge Mario Bergoglio je v otroštvu obiskoval katoliško šolo v buenosaireškem okrožju Flores, kjer je z družino tudi živel. Kot se spominja današnja vodja šole, sestra Martha Rabino, je tudi pozneje pogosto obiskoval svojo prvo učiteljico, sestro Roso, ki je umrla lani, stara 101 leto.

Pogosto jo je spraševal, kakšen je bil kot otrok in sestra mu je odgovarjala: "Bil si vražiček. Si se poboljšal?". Bergoglio se je ob tem vedno nasmejal, pripoveduje Rabinova in dodaja, da naj bi se med skakanjem po stopnicah šole naglas učil poštevanke.

Rabinova je jokala od veselja, ko je izvedela, da je Bergoglio, ki z nunami v šoli še vedno pije čaj, postal novi papež. "Takšni so svetniki," je za francosko tiskovno agencijo AFP komentirala Rabinova.

Za argentinsko radijsko postajo Mitre pa je v četrtek spregovorila tudi Bergoglieva prijateljica iz otroštva, ki naj bi jo novi papež pri 12 letih zasnubil. V primeru, da se ne bi poročila, bo postal duhovnik, je takrat napovedal po besedah Amalie.

"Ničesar nimam za skrivati. Bila je tako otroška stvar, tako čista. Mislim, da me je zasnubil, ker je želel slediti zgledu svojih staršev in si zgraditi družino," je dejala Amalia, zanikala pa, da bi šlo za ljubezen. "Zaljubljena? Pri tistih letih nisem poznala ljubezni, spoznala sem jo, ko sem bila malo starejša," je dejala.

Mladega Bergoglia je opisala kot "čudovitega mladega moža", ki je vedno deloval "starejši in zrelejši" in ni bil domišljav.