Z zmago proti Oltchim Valcei bi si zagotovili prvo mesto v skupini D in vsaj na papirju lažjega tekmeca v polfinalu lige prvakov.

S trenutno situacijo na lestvici smo lahko zadovoljni. A kljub dobrim rezultatom nad igro v zadnjem obdobju nisem najbolj navdušen. Proti Zvezdi Zvenigorod bi bili lahko veliko boljši. Pozitivne plati so bile tako le zmaga, povratek Maje Zrnec in odlična predstava Linnee Torstensson. Znamo veliko več, zato trenutno nisem najbolj zadovoljen. Če ne bomo dvignili ravni igre, bomo imeli na vsaki prihodnji tekmi velike težave. Vsekakor pa nas dejstvo, da smo lahko prvi v skupini, motivira. V zadnjem času veliko berem o ljudeh, ki so v življenju zmagovali. Zanimiva je izjava trenerja nogometašev Bayerna Juppa Heynckesa pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov. Dejal je, da se morajo paziti le tega, da ne padejo pod vpliv medijev in navijačev. A njihovim igralcem se je zgodilo ravno to, zato so kljub gromozanski prednosti komaj napredovali.

Romunke se po slabem obdobju pobirajo. Kaj bi dejali o nasprotniku?

Smešno je bilo poslušati zgodbice, kako so igralke romunske ekipe skregane med sabo, kako ni denarja, da bo ekipa vsak čas razpadla... To so pravljice. Dejstvo je, da je Oltchim Valcea iz dneva v dan boljša, bolj homogena, bolj kakovostno igra, ima boljše rezultate. Sooča se z enakimi težavami kot vse ostale ekipe v ligi prvakinj. Sem mnenja, da je odhod nekaterih igralk moštvo naredil še močnejše, saj je trener Jakob Vestergaard imel na razpolago preveč zares kakovostnih rokometašic. Sedaj imajo pravo mero igralk, ki so karakterno ustrezne. Do sedaj so naredili samo eno napako, in to je poraz proti Ferencvarošu. Drugače pa gre za vrhunsko ekipo, ki je ob Györu resen kandidat za osvojitev lige prvakinj.

V Romuniji ne boste igrali v polni zasedbi. Manjkala bo Linnea Torstensson, ki si je zlomila prst na roki. Kakšno je zdravstveno stanje drugih igralk?

V tem trenutku zdravstveno stanje v ekipi ni idealno, a glede na stanje v preteklosti sem kar zadovoljen. Nekaj manjših poškodb je prisotnih, a nič hujšega. Če ne bo kakšnih dodatnih težav, bo tokrat odsotna le Linnea.

Kako boste nadomestili odsotnost Torstenssonove v obrambi?

Celotno sezono moram iskati alternative v igri. Niti enkrat se ni dogodilo, da bi lahko računal na vse igralke, zato je letošnja sezona veliko improviziranje. Vsako tekmo postavljamo nove taktične postavitve. Tako bo tudi tokrat. Na srečo se v obrambo vrača Daniela Piedade, tudi Susann Müller bo v boljši formi in upam, da jima bo uspelo enakovredno nadomestiti odsotnost Linnee.