"O rezultatu nikoli ne razmišljam. Tisto, kar je pomembno, je to, da odigramo kakovostno tekmo. Proti Zvezdi (Krim je v nedeljo zmagal s 27:23; op. a.) predstava ni bila takšna, kot bi si želeli, tudi včerajšnja prvenstvena (proti Piranu Marini Portorož; op. a.) ni bila na pravi ravni. Verjamem, da bo v nedeljo bolje. Pomemben je pristop do tekme in to, da igralke pokažejo borbeni karakter ter spoštujejo taktično pripravo. V kolikor bodo to naredile, potem bom zadovoljen ne glede na rezultat," je na novinarski konferenci v Ljubljani poudaril trener Krima Tone Tiselj.

Ta v Romuniji ne bo mogel računati na poškodovano Linneo Torstensson, ki je zelo pomemben člen Krimove obrambe, prav tako pa se je v nedeljo izkazala tudi v napadu. "Pravzaprav še niti na eno tekmo nisem šel z enakim kadrom. Vse poškodbe in bolezni so to narekovale, tako da je ta sezona veliko improviziranje. Pred vsako tekmo postavljamo neke nove taktične postavitve, nič drugače ne bo niti pred tem obračunom z Valceo. Bo pa zadeva drugačna v obrambi, vrača se Daniela Piedade, mislim, da bo tudi Susann Müller v boljši formi, tako da bomo tu iskali rešitve, da nadomestimo odsotnost Linnee," je pojasnil trener dvakratnih evropskih prvakinj.

Romunke najresnejše kandidatke za naslov prvaka

Tiselj ima sicer navado, da se zgleduje po vrhunskih trenerjih in športnikih. Tudi za nedeljsko tekmo je koristne nauke dobil iz uglednih športnih krogov. "Berem o ljudeh, ki so v življenju veliko zmagovali. Zdaj je najbolj zanimivo to, kar je izjavil trener nogometašev Bayerna Jupp Heynckes pred povratno tekmo osmine finala lige prvakov proti Arsenalu. Rekel je, da igralci ne smejo pasti pod vpliv medijev in navijačev, a se jim je zgodilo prav to. Videli ste lahko, da je imel Bayern kar nekaj sreče, da je napredoval, čeprav je bil dvoboj praktično odločen že po prvi tekmi v Londonu. Torej, kar je najbolj pomembno, je osredotočenost na svojo igro, na teren," pravi Tiselj, ki se je ozrl še na nedeljskega tekmeca, enega najbogatejših kolektivov v ženskem rokometu.

"Valcea je tik pred vstopom v polfinale. Menim, da so nekateri odhodi igralk pomenili zanje le plus. Največji problem te ekipe je bila selekcija ekipe, v kateri so imeli na enem igralnem mestu po tri super kakovostne igralke. Take sestave v življenju še nisem videl. To je pomenilo veliko težavo za trenerja in vse zraven, zdaj pa imajo normalno postavitev, imajo 'le' po dve super kakovostni igralki na vsakem mestu z izjemo krožne napadalke, kjer je ostala le Oana Manea. Verjetno so se znotraj vsega tega dogajanja izkristalizirale igralke s pravim karakterjem. Valcea je tako, kot pred začetkom sezone, najbolj resen kandidat za naslov prvaka," še pravi Tiselj.

Tekmo v Valcei, ki se bo začela ob 17. uri po slovenskem času, bosta sodila Slovaka Michal Badura in Jaroslav Ondogrecula.