Na železniški postaji Rodica, kjer so pred meseci odstranili zanemarjen in za zadrževanje neprimeren in nevaren manjši objekt, zdaj potnikom ponuja zavetišče sodobna nova nadstrešnica. Ker se s postaje Rodica vozi v Ljubljano vse več potnikov, ki se do postajališča Rodica pripeljejo bodisi z avtomobilom bodisi s kolesom, so na občini Domžale poskrbeli tudi za te in ob nadstrešnici urejajo še 17 parkirnih prostorov in kolesarnico. Seveda niso pozabili niti na javno razsvetljavo.

Kot je povedala podžupanja Andreja Jarc Pogačnik, so stari objekt na postajališču v petdesetih letih zgradili z udarniškim delom in pri tem varčevali tudi z materiali. Tako je bil objekt, ki je najprej služil železnici, potem pa ga je krajevna skupnost oddajala za različne namene, dokaj dotrajan in se je zadnja leta, ko je bil izpraznjen, v njem marsikaj dogajalo, postajal pa je tudi vse bolj nevaren. Zato so ga na željo krajanov odstranili in potnikom ponudili sodobno nadstrešnico z informacijsko tablo in javnim straniščem, ki bo prav tako marsikomu olajšalo iskanje drugega. Nadstrešnico bodo slovesno predali namenu 3. aprila.

Objekt na Rodici so na občini Domžale uredili brez pomoči Slovenskih železnic, ki so jim za ureditev nadstrešnice podale zgolj soglasje, vozovnic pa za zdaj v njej nimajo namena prodajati. Te lahko, kot na štirih drugih postajališčih na progi Ljubljana–Kamnik, potniki kupijo na vlaku. Se pa s postaje Rodica v Ljubljano ali Kamnik vozi kar precej potnikov, saj je v bližini zraslo večje naselje in je v bližini tudi biotehnična fakulteta, veliko potnikov pa prihaja na to postajališče z Vira.

Na občini se v tem mesecu lotevajo še ene za krajane dobrodošle naložbe, in sicer rekonstrukcije dela Pelechove ceste v Preserjah pri Radomljah, zaradi česar bo cesta (od mostu pri Lipu Radomlje do Gajeve ulice) zaprta za ves promet in bodo uredili obvoze. Gre za drugo etapo urejanja cest v Radomljah, smo izvedeli na občini, kjer so dodali, da so že uredili prometnice vzhod–zahod, zdaj pa urejajo še prometnice v smeri sever–jug. Dela naj bi končali predvidoma konec maja letos.