Predvsem dolina Defferegental (ki šteje 1500 prebivalcev), s kraji Sveti Jakob (največji, šteje približno 700 prebivalcev), Sveti Veit in Hopfgarten, postaja vse bolj priljubljena za družinske smučarske počitnice. Njeno najbolj znano smučarsko središče, pa tudi najbolj znano smučarsko središče Vzhodne Tirolske, Sveti Jakob leži na nadmorski višini od 1400 do 2525 metrov, kar je dovolj visoko, da sneg ne skopni od septembra do maja. V tem času so počitniške zmogljivosti – velikih hotelov med temi ne boste našli, le majhne idilične družinske penzione – popolnoma zasedene. Sedemdnevni paketi z zajtrkom v katerem izmed penzionov so na voljo za od 335 evrov na osebo, v ceno je všteta tudi šestdnevna smučarska vozovnica. Štiridnevni paketi s tridnevno smučarsko vozovnico so na voljo za 215 evrov na osebo. Med gosti prevladujejo večinoma domačini in Italijani, saj je meja tako rekoč za naslednjim ovinkom, v zadnjem času pa se povečuje tudi število hrvaških gostov, pravijo ponudniki prenočitev.

Smučarsko središče Sveti Jakob sicer sestavlja 52 kilometrov smučarskih prog različnih kategorij. V zadnjem času je središče vse bolj priljubljeno tudi za deskarje na snegu, saj so v minulih letih upravljavci na eni izmed prog uredili snežni park s pestrim naborom grbin, valov, rejlov in drugih priprav za deskarje na snegu. Čeprav prostrana pobočja okoliških gora ležijo nad gozdno mejo in so prav zaradi neporaščenosti idealna za turno smuko, pa prebivalci opozarjajo, da je turna smuka, če se je lotevate na lastno pest, zelo nevarna. Zaradi ogromnih količin zapadlega snega se namreč domala vsak dan na teh pobočjih sprožajo plazovi.

Regija ni priljubljena le za družine in druge rekreativne smučarje in deskarje, temveč tudi za tekače na smučeh. Višinske tekaške proge so na nadmorski višini 2000 metrov in zato je tek na smučeh tukaj mogoč vse do zgodnje pomladi. Tekačem je v celotni regiji Defferegental na voljo več kot 70 kilometrov tekaških prog, med najlepše pa sodi tekaška proga v Svetem Jakobu.

A za to, da bi podoživeli zimsko idilo v regiji, kjer sneg zlepa ne skopni, se vam ni treba postaviti na smuči; dolina Defferegental je del 1813 kvadratnih kilometrov velikega nacionalnega parka Visoke Ture, največjega naravnega rezervata na območju Alp, kjer domuje več kot 10.000 različnih vrst živali in raste več kot 1500 vrst rastlin.

Nacionalni park, ki ga z vseh strani obkrožajo ledeniki, si lahko ogledate na snežnih krpljah, ob spremstvu vodnika. ah