Tokič je v Novi Gorici ponovno zaigral po desetih letih, a slabe forme, ko je izpadel v 1. krogu MP Kuvajta in Katarja, ni znal prekiniti. Prav njegova je bila pobuda, da Slovenija odločilni dvoboj igra v njegovem domačem okolju, skupaj z očetom Miroslavom pa je bil tudi glavni promotor dogodka. V veliki želji je prvi slovenski lopar pregorel in izgubil uvodni dvoboj za Slovenijo, ko ga je »Poljak« Wang Zeng Yi premagal s 3:1.

To je bil edini Tokičev poraz v kvalifikacijah za EP, druge priložnosti pred domačimi navijači pa sploh ni dobil, saj sta izgubila tudi Jan Žibrat in Saš Lasan. »Tega sem se tudi najbolj bal. Bojan je pregorel. Preveč je igral na bekhend stran. Govoril sem mu, da naj poskuša menjavati stran udarca, toda vseskozi je govoril, da ne čuti loparja,« je Tokičevo igro ocenil trenerski jastog Bojan Rak.

»Imel sem velike težave z vračanjem servisa, zato nikakor nisem znal prekiniti nasprotnikove igre. Težave sem imel tudi z nervozo pred domačimi navijači. Kri ni voda. To sta bila glavna problema, da nisem zmagal,« je dejal Bojan Tokič, ki je bil kljub temu glavna zvezda večera, ko je delil avtograme in se slikal z navijači. Pretiranega razočaranja, ker je Slovenija ostala pred vrati elite, včeraj ni bilo. »Realno ne spadamo med najboljših dvanajst v Evropi,« je priznal Tokič.

Najboljši slovenski igralec je razkril, kaj je razlog za njegove slabše rezultate v zadnjem obdobju: »Nisem padel v formi, saj igram dober namizni tenis. Problem je, ker imam blokado, ko je treba niz in tekmo dobiti. Ne gre toliko za igralni problem, ampak bolj za psihološki. Toda sezona je resnično dolga, saj igram na vseh frontah, zaradi olimpijskih iger pa sploh nisem imel premora. Ni lepo izgubljati, še posebno s tekmeci, ki so na svetovni lestvici slabši. Če se bo to nadaljevalo, me bo seveda začelo skrbeti.«