Kdo so favoriti za zmago v novi sezoni formule 1, ki se začenja konec tedna v Avstraliji?

Franci Jerančič: Kakšnih velikih pretresov na vrhu ne pričakujem, močan je Ferrari, Lotus lahko tudi pride med prve tri, drugače pa na vrhu vidim Red Bull in McLaren. Zimska testiranja niso merodajna, ne pokažejo realnosti, ker se letos ne bo veliko tehnično spremenilo, zato menim, da se ekipe tudi niso tako zelo »poglobile« v pripravo novih dirkalnikov. Velika neznanka, tako kot vsako leto, ostajajo pnevmatike. Lewis Hamilton bi znal biti razočaran, Mercedes gre pod vodstvom Nikija Laude v megalomanske projekte z novimi ljudmi, načrti in pričakovanja so veliki, a vprašanje je, ali bo to delovalo glede na vloženi denar. Težko je postaviti na glavo celo strukturo v tako kratkem času. Za druge ekipe niti ne vem, kako močne so. Šele ko se začnejo dirke, lahko vidiš, kako dobro poznajo vse, kar imajo na voljo. Favoriti bodo ostali isti kot lani, drugi bodo občasni padalci.

Aleks Humar: Mislim, da bo letošnja sezona bolj zanimiva, kot je bila lanska, čeprav je bilo že lani napeto. Vsaj tri ekipe oziroma trije vozniki se bodo borili za naslov, tako da ne bo dolgočasno. Moj favorit je Fernando Alonso, zelo zadovoljen bom, če bo uspelo priti med vodilne tudi Kimiju Räikkönenu. Veliko večja neznanka je Lewis Hamilton, saj trenutno še ne moremo ugotoviti, kako dober je letošnji Mercedesov dirkalnik in ali so ga razvijali v pravo smer. Pri pnevmatikah dejansko ekipe in dirkači ne vedo veliko, zato se bo resnično razmerje moči pokazalo šele na prvi dirki, pa še tam marsikaj ne bo povsem jasno. V ospredju ne pričakujem kakšnih večjih sprememb. Glede na to, da ni bilo večjih tehničnih sprememb, dvomim, da bodo večja presenečenja sploh mogoča. Razen pod pogojem, da bodo pnevmatike krojile dobršen del sezone.

Mitja Reven: Dirkaške karte so odlično premešane, zato pričakujem dober začetek sezone. Zame je še največje vprašanje McLaren, kajti Jenson Button nikoli ni veljal za nekakšnega razvojnega vlečnega konja, novinec Sergio Perez pa se bo moral šele dokazati. Odhod Hamiltona se jim bo kar precej poznal. Kako se bosta obnesla Hamilton in Rosberg, ki se že dolgo poznata, pa je drugo vprašanje. Ferrari je vedno med favoriti, a to bi znala biti zadnja sezona za Felipeja Masso, če se ne bo izkazal, Alonso pa je vedno in z vsakim dirkalnikom hiter in močan, zato je moj glavni favorit. Red Bull se je vedno znal pobrati, ko jim ni šlo najbolje, tudi sredi sezone znajo stopiti na plin. Favoriti so letos tako močni, da drugi ne bodo mogli priti zraven, tukaj je edino še Kimi Räikkönen, ki bi znal favoritom mešati štrene. A bil bi presenečen, če bi se vmešal v boj za naslov prvaka, je pa sposoben dosegati odlične rezultate, če se mu bo na dirki vse odlično pokrilo. az