Boogerd je med drugim leta 1996 in 2002 zmagal etapi na francoskem Touru, leta 1999 pa dobil dirko Pariz - Nica. "Jasno mi je, da bodo v očeh javnosti te zmage zdaj povezane s prevaro," je dejal kolesar in dodal, da se je prepovedanih sredstev posluževal le v določenih obdobjih, posebej v času priprav na tekme in treningov.

Kolesar pa v pogovoru za televizijo ni želel razkriti podrobnosti o dopingu znotraj ekipe. "Govorim samo v svojem imenu, ne pa tudi o drugih," je dejal. Dopinga Boogerd niti ni mogel zanikati, saj je nizozemski tisk prejšnji teden razkril, da je kolesar med kariero plačal 17.000 evrov avstrijskemu dobavitelju prepovedanih sredstev Stefanu Matschinerju, ki se ga je omenjalo tudi v povezavi v zvezi z dopingom večjega števila slovenskih atletov, olimpijcev.

Boogerd je že osmi član Rabobanka, ki je priznal jemanje nedovoljenih poživil.

Umazan tudi Botero?

V Španiji pa se še vedno širijo razkritja v zvezi s kolesarji, povezanimi z zdravnikom Eufemianom Fuentesom. Pregled telefonskih prisluškovanj v operaciji Puerto je razkril, da je s Fuentesom sodeloval tudi Kolumbijec Santiago Botero, član Phonaka.