Koliko vam pomeni osvojeni naslov državnega prvaka?

Precej več kot lanski prvi. Pred tem sem dvakrat zapored izgubil v finalu proti Mitji Horvatu. Pred državnim prvenstvom sem v Sloveniji tekmoval na turnirju najboljše osmerice in osvojil šesto mesto. Slišal sem vse mogoče očitke, tako da sem na državno prvenstvo pripotoval izjemno motiviran. Sicer praviloma na turnirjih v Sloveniji zmagujem, saj Bojan Tokič ne igra domačih tekem. Skušam biti pravi profesionalec, saj sem star že skoraj 21 let.

Kako to, da boste po končani sezoni nemške evre zamenjali z nizozemskimi?

Ko sem dobil ponudbo iz Taverza, se ji nisem mogel upreti. Gre za zelo kakovosten klub, ki bo igral tudi v evropskem pokalu. Poleg tega bom imel v olimpijskem centru v Papendalu na Nizozemskem možnost dobrega treninga. V prihodnji sezoni bo za moj novi klub igral tudi Hrvat Borna Kovač ter mladi nizozemski igralec, medtem ko se z enim kvalitetnim tujcem še dogovarjajo.

Prihodnji teden čaka Slovenijo izjemno pomembna tekma proti Poljski. Kakšna so pričakovanja?

Pogled na svetovno lestvico razkriva, da so favoriti Poljaki, ki imajo tri igralce med prvo stoterico na svetovni lestvici. Jaz in Saš Lasan nisva uvrščena tako visoko tudi zaradi dejstva, ker ne igrava tako veliko mednarodnih turnirjev. Vsekakor se bomo borili in jih skušali presenetiti. Da znamo biti zelo neugodni, smo dokazali večkrat na svetovnih in evropskih prvenstvih. Igrali bomo lahko sproščeni.

Bojan Tokič je nosilec uspehov Slovenije in daleč najboljši igralec. Se kaj učite od njega?

Ko sem bil prvo leto v Nemčiji, sva živela skupaj v Düsseldorfu. Tedaj mi je veliko pomagal z nasveti. Zadnji dve leti sva v Nemčiji oddaljena več kot 500 kilometrov, tako da nimava več tako tesnih odnosov. Tokič mi pomaga vedno, ko ga kaj potrebujem in sem mu zelo hvaležen.

Je vaš cilj, da ga kdaj po uspehih ulovite, morda presežete?

Vsekakor. Želim si, da bi ga najmanj ujel. Verjamem vase, a šport je kruta stvar, zato so napovedi nehvaležne.

S kom v Sloveniji največ sodelujete, ko se vrnete domov?

Že dolgo časa največ s trenerjem Marjanom Oražmom. Ko sem v Sloveniji, večkrat pridem k njemu na trening v Kočevje, tudi on se kdaj oglasi pri meni v Nemčiji. Tudi s selektorjem Bojanom Rakom sodelujeva. Odnos z Namiznoteniško zvezo Slovenije je korekten. So rezerve, a bi bil lahko tudi slabši.