Kakšni so vtisi po osvojeni bronasti kolajni na evropskem prvenstvu?

Zelo sem zadovoljna. Že lani sem imela podobno željo, pa se mi je nato kolajna v finalu izmuznila. Tudi v soboto bi se mi skoraj pripetilo enako, pa sem si jo nato z zadnjimi streli zares priborila.

Je kaj obžalovanja, da se niste potegovali za zlato kolajno ali ste z doseženim povsem zadovoljni?

Ni obžalovanja. Želela sem si le slišati himno. Že to je bil kar visok cilj, glede na to, da je Avstrijka Lisa Ungerank, ki je zmagala, v finalu streljala zares brez napake. Sama sem naredila dve, zato sem lahko v bistvu vesela, da sem sploh prišla do kolajne.

Na evropskem prvenstvu so veljala nova pravila, ki jih je Mednarodna strelska zveza (ISSF) uvedla v tej sezoni. Ste imeli z njimi kaj težav?

Bila sem presenečena nad rezultati, saj sem pričakovala veliko višje, tako da realnega odgovora nisem dobila. Zdi se mi, da se bodo pravi visoki rezultati pokazali šele čez dve ali tri tekme, ko bodo nova pravila v polnem teku. Delali smo tudi malo analize s prejšnjimi pravili, po katerih bi imela tudi nekoliko slabše izide. Morda je bila na splošno slabša tekma. Dejansko sem pričakovala, da se v finale osmih ne bom uvrstila, saj sem pričakovala višje rezultate, ko pa sem po koncu pogledala na monitor, sem bila kar druga, kar me je presenetilo.

So vam bila stara pravila bolj pri srcu kot nova?

Da se šteje redni del na decimalke, se mi zdi v redu pravilo. Je bolj pošteno, saj dejansko pokaže, kdo strelja bližje sredini. Iz tega stališča se mi zdi odlično, da so to spremenili. Ni mi pa všeč, da se finale začne z ničle. Menila sem, da se na večjih tekmah to ne bo veliko poznalo, a sem se motila. Videli smo namreč kar nekaj strelcev, ki so prišli z veliko prednostjo v finale, nato pa zaradi novih pravil izgubili kolajno.

To se je pripetilo ravno vaši prijateljici Srbkinji Ivani Maksimović, ki je bila v kvalifikacijah najboljša, nato pa ostala praznih rok.

Njej in tudi Italijanu Niccolu Camprianiju, ki je bil v Londonu na olimpijskih igrah srebrn in na splošno velja za najboljšega strelca. V kvalifikacijah je odlično streljal, imel je pet krogov prednosti pred drugouvrščenim in bi po starih pravilih gladko zmagal, pa je bil na koncu le šesti.

Kakšni so cilji v nadaljevanju sezone?

Že danes letim v Kuvajt na mednarodno tekmovanje, ki pa je sicer manjša tekma. Maja me čaka svetovni pokal v Münchnu, junija so sredozemske igre, nato julija svetovni pokal v Granadi, na koncu pa svetovno prvenstvo z malim kalibrom. To je to, kar imam v načrtih glede velikih tekem, želim pa seveda poseči po najvišjih uvrstitvah. Pričakujem pa, da se bo na zadnjih tekmah svetovnega pokala pokazala realna slika glede novih pravil.