Močno zdesetkana koprska zasedba je po sobotni naporni polfinalni tekmi s Celjani, ki je epilog dobila šele po dveh desetminutnih podaljških, osvojila končno tretje mesto na finalnem pokalnem turnirju v Laškem. Finalna tekma med velenjskim Gorenjem in Celjem Pivovarno Laško se bo drevi začela ob 19. uri.

Koprski trener Fredi Radojkovič že pred pokalnim turnirjem v Laškem ni mogel računati na štiri poškodovane nosilce igre (Matjaža Brumna, Nikolo Manojlovića, Uroša Bundala in Tineta Poklarja), pred obračunom za tretje mesto pa je ostal še brez Milorada Krivokapića in Vladimirja Osmajića.

Primorski rokometaši so bili v prvem polčasu v odsotnosti svojih "prvokategornikov" v podrejenem položaju, kompletni Dolenjci pa so jim s poletno in zagrizeno igro nekajkrat ušli za štiri gole. V drugi polovici tekme so Radojkovičevi izbranci vendarle zaigrali bolj resno in zavzeto ter stvari postavili na pravo mesto. Dolenjske rokometaše je poraz močno razhudil, predvsem njihovega trenerja Gorazda Potočnika, ki je zaradi predolgega jezika v 57. minuti - pri zaostanku 23:30 - prejel rdeč karton.

V primorski zasedbi je bil najbolj učinkovit Jure Dobelšek z devetimi goli, v dolenjski pa sta Simon Stopar in Elvir Kalabić dosegla po štiri zadetke.